Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

En härligt solig söndag med plantering i växthuset

Plantering i växthuset

Att få ha en helt ledig dag utan en enda tid att passa och få ha hela familjen hemma – det är lycka för mig. En sådan försommardag som jag hade i söndags spenderar jag helst i trädgården, vilket var precis vad jag gjorde.

Hela familjen var ute i trädgården hela denna söndag. Barnen lekte glatt med sina grannkompisar och mannen fixade med sitt. Mitt projekt för dagen var att plantera om alla plantor av tomat och solros i nya krukor och lådor, vilket visade sig ta nästan hela dagen. Här får du min söndag i trädgården!

Plantering i växthuset

En solig söndag med plantering i trädgården

Jag började med att leta upp alla utekrukor vi har och radade upp dem framför växthuset.

Plantering i växthuset

Plantering i växthuset

Mannen hade snickrat ihop denna odlingslåda några dagar innan. Han hade täckt insidan av den med bubbelplast och oljat in den i träolja. Den passade perfekt in här i växthuset och syftet med den var för våra tomatplantor.

Plantering i växthuset

Jag fyllde lådan med blomjord och kogödsel och så planterade jag fyra av alla mina tomatplantor där.

Plantering i växthuset

Plantering i växthuset

Vi hjälptes åt att sätta dit tomatspiraler i växthusets tak. Med hjälp av dessa spiraler kommer plantorna kunna hänga sig fast på något i takt med att de växer.

Plantering i växthuset

Efter att ha planterat de fyra plantorna i odlingslådan hade jag en 30-40 tomatplantor till att plantera om. Vart skulle jag få plats med dem?, tänkte jag. Det fick duga med plantkrukor, som jag hade ett gäng till övers av. Har sannolikt planterat dessa lite för tätt, men jag hade inget annat val. Tror minsann att jag kommer behöva ge bort ett gäng tomatplantor så hojta till om du vill ha ett par!

Plantering i växthuset

Plantering i växthuset

Så var det dags att ta sig an de små solrosplantorna, som har stått inne i växthuset och växt till sig till decimeterhöga växter. Jag hade nyligen fått några utekrukor av min pappa, vilket var uppskattat. De och några av de utekrukor vi själva hade fick utgöra solrosornas nya hem. I med blomjord och kögödsel i krukorna och så planterade jag en planta i vardera. De största krukorna fick två plantor var.

Plantering i växthuset

Nu står krukorna med solrosplantorna på rad utanför växthuset, redo att växa upp till höga, stoltserande solrosor. Jag tror att de ska klara av att stå utomhus nu då frostnätterna (äntligen) verkar vara över för denna säsong.

Plantering i växthuset

Plantering i växthuset

Jag har verkligen höga förväntningar på mina solrosor!

Plantering i växthuset

Plantering i växthuset

Plantering i växthuset

När dagen började glida in mot sen eftermiddag började jag bli klar med de planteringsprojekt jag hade tänkt för dagen. Jag satte mig en stund i växthuset och bara njöt av att få vara där. Barnen sprang glatt under vattenspridaren under tiden och det var verkligen en sådan där härligt solig söndag i maj.

Lämna en kommentar

Annons
Annons