Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Frukost Trifle med granola

Frukost Trifle med granola och äpple - recept

Alltså, lyckan i att vara på väg hem efter att ha lämnat barn och veta att jag har en sådan här Frukost Trifle med granola och äpple som väntar på mig i kylen. Just den lyckan upplever jag nu!

Just dessa två Frukost Trifles gjorde jag i ordning i söndags kväll och här delar jag med mig av hur jag gjorde dem. För du testar väl att göra dem?!

Frukost Trifle med granola och äpple - recept

Frukost Trifle med granola – mitt recept

~ till två stora glas ~

  • 3 msk chiafrön
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 uns vaniljpulver (av äkta vaniljstång)
  • 2 äpplen
  • 2 dl naturell, krämig yoghurt (jag hade med fetthalt 6%)
  • 1-2 dl granola, gärna från Paulúns

Förbered chiapuddingen några timmar eller dagen innan. Gör det genom att röra ihop chiafrön med kokosmjölk och vaniljpulver. Se till att allt är ordentligt blandat och att mjölken täcker chiafröna helt i skålen. Ställ in i kylen.

När din chiapudding är klar kan du börja göra i ordning dina Frukost Trifles. Skölj och skär äpplena i små bitar. Varva sedan äppelbitar med granola, chiapudding och yoghurt i två stora glas. Avsluta med lite mer granola samt äpple på toppen. Färdiga att njuta!

Frukost Trifle med granola och äpple - recept

Denna ljuvliga frukost kan du antingen njuta av direkt eller så ställer du in den i kylen och äter vid ett annat tillfälle. Den håller sig där i ett par dagar.

Frukost Trifle med granola och äpple - recept

För egen del är det optimalt att förbereda den här typen av frukost någon dag innan. Då har jag min frukost klar att äta efter att jag har tränat och lämnat barn på morgonen. Det blir min ljuvliga stund för mig själv när morgonruschen är avklarad.

Frukost Trifle med granola och äpple - recept

Frukost Trifle med granola och äpple - recept

Jag gillar skarpt att ha granolan i botten på glaset. Då finns det hela tiden kvar granola till varje tugga. Love it❣️

Frukost Trifle med granola och äpple - recept

Okej, nu vet du vad du ska förbereda ikväll till morgondagens frukost, eller hur?!

Lämna en kommentar

Annons
Annons