Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Köttbullar recept – mina godaste recept med köttbullar

Kryddiga köttbullar

I helgen lagade jag köttbullar och denna gång på klassiskt vis tillsammans med potatismos, gräddsås och lingon. Alla i familjen älskar denna maträtt och det gissar jag att vi inte är ensamma om?! Men förutom att servera köttbullarna med hemlagat potatismos och gräddig sås gillar jag att variera tillagningen av dem och tillbehören. Här kommer därför några av mina bästa recept på köttbullar, som inte är lika klassiska.

Köttbullar recept – mina favoriter

kottbullar-i-tomatsas-1

Köttbullar i tomatsås med spagetti och mozarella

Att servera köttbullarna tillsammans med spagetti och en chilikryddad tomatsås är alltid lika gott. Låt tomatsåsen puttra länge på spisen och var inte blygsam med vitlöken i den. Just den här gången serverade jag mozarella och färsk koriander till. Alltså, åh så gott!

Så här gör jag en magiskt god köttbullar i tomatsås.

kottbullar-och-sotpotatismos

Köttbullar och sötpotatismos

Istället för vanligt potatismos är det gott att variera med sötpotatismos. Jag kokar sötpotatisen i mindre bitar och stompar sedan sönder dem tillsammans med smör, en skvätt mjölk och kryddor. Gröna ärtor passar väldigt bra till denna variant av köttbullar!

Läs med om köttbullar med sötpotatismos här.

kryddiga-kottbullar-recept-2

Kryddiga köttbullar med sötpotatispommes, jordnötssås och koriander

Och så har vi de thaiinspirerade köttbullarna. Dessa är verkligen galet goda och tillbehören gör dem ännu godare. Sötpotatispommes är kanske inte så thailändskt, men passar ändå bra till. Jordnötssåsen är helt magisk och gör sig så bra tillsammans med jordnötterna i små bitar och den färska koriandern. Om du vill testa ett nytt recept på köttbullar är det detta du ska testa!

Här hittar du receptet på mina galet goda kryddiga köttbullar. Du måste göra dem tillsammans med tillbehören i detta recept.

Lämna en kommentar

Annons
Annons