Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Strandyoga – om mina planer för Kristi Himmelsfärd

Yoga på en strand i Norge

Jag gissar att jag inte är ensam om att drömma om resor till olika fina platser? Jag vet att den tiden kommer när vi kommer kunna resa igen, men säkert kommer vi resa på ett annat sätt framöver. Under tiden vi inte kan resa som vi vill njuter jag av att minnas resor vi gjort samt drömmer och planerar för resor vi vill göra.

Ett ljuvligt reseminne jag har var när vi campade med husvagnen i Norge förrförra sommaren. Den mest fantastiska platsen vi då bodde på var Åndalsnes, en liten by precis intill bergen och en turkos fjord. I närheten hade vi Trollstigen och den magiska staden Geiranger. Det fanns alltså mycket vackert att upptäcka och njuta av där!

Yoga strand Norge

Jag minns en av morgnarna i Åndalsnes så väl. Det var den morgon som jag gick ner till den lilla stranden vid fjorden och yogade. Det blev en variant av yoga och en yogainstruktör hade nog inte tyckt att detta var regelrätt yoga. Jag hade löparskorna på mig och jag gjorde de rörelser jag kände för i stunden.

Oavsett hur jag yogade var det en magisk stund, som jag uppenbarligen fortfarande lever på. Här kan du läsa mer om den fina upplevelsen med yoga vid lagunen.

Yoga på en strand i Norge

Yoga på en strand i Norge

När jag tänkte på denna stund häromdagen insåg jag samtidigt att jag kan skapa fler liknande upplevelser här hemma. Vi har visserligen ingen grön fjord intill hemmet, men vi har sjöar och stränder och att ta sig till en sådan plats för att yoga känns som en väldigt bra idé. Jag tror att vi alla kan behöva påminna oss om att går att uppleva ljuvliga platser och stunder på hemmaplan utan att behöva resa. Upptäck närområdet och hitta till nya smultronställen där istället!

Yoga på en strand i Norge

Så imorgon när det är Kristi Himmelsfärdsdag och vi har en ledig dag mitt i veckan är det jag som cyklar till vår strand här hemma för ett yogapass i morgonen. Tror bestämt att det kommer bli alldeles underbart!

Lämna en kommentar

Annons
Annons