Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Veckans bästa ♥

En vecka går så snabbt och jag tycker nog att veckorna går ännu snabbare nu i dessa Corona-tider. Nu är det fredag igen och här kommer veckans bästa!

Veckans bästa – vecka 20 2020

Veckans vackraste

Det har verkligen varit växlande väder den här veckan och jag har fått uppleva både regn, snö och sol på mina utomhusturer. Igår var stundtals en av de finare dagarna. Första bilden i inlägget är från min morgonpromenad till sjön igår morse och bilden ovan är från gårdagens kvällspromenad i området.

Veckans träning

Måndag: Styrketräning med gummiband

Tisdag: En kort och snabb löprunda i regn och därefter ett gäng tyngre övningar med kettlebell.

Onsdag: Powerwalk på morgonen och tabata-träning med kollegor på lunchen

Torsdag: Powerwalk på morgonen och yoga med kollegor på lunchen

Fredag: Denna morgon testade jag mitt löpartempo på 5 kilometer. Klockan stannade på 27:04, vilket är långsammare än senast jag mätte. Nu är jag pepp på att slå den tiden på nästa runda!

Veckans mysigaste

Vi pratar en del hemma om vad vi ska göra i sommar på semestern. Sannolikt kommer vi ju vara begränsade i vårt resande. Särskilt vår 8-åring funderar mycket på detta och han ser fram emot att göra turer med husvagnen och Mustangen samt fiska vid en sjö. Sådant ser jag också fram emot!

Veckans mest boostande

I tisdags var jag inne på kontoret i stan. Så boostande att träffa några av kollegorna fysiskt, att ta en lunch med ett härligt sällskap samt fräscha till frisyren på Creative Headz på kvällen! Allt det där tar jag för givet annars och nu ger det mig rejäla boostar när jag får uppleva det. Fascinerande ändå!

Veckans godaste

Dottern ville ha pannkakor till middag igår. Jag gräddade en hel hög och åh, så gott det var tillsammans med keso, grädde, äpple och kanel!

Veckans mest inspirerande

Min lunch inne i stan i tisdags gav mig massor av inspiration. Jag och min mentor Sophie träffades och snackade utmaningar. Vi är varandras mentorer och det är verkligen värdefullt att bolla saker med varandra!

Frösådd i växthuset

Veckans mest lästa inlägg

Många har varit inne och läst mina tips om att fröså i växthuset.

Veckans mest gillade Instagram-bild

Jag lade upp denna bild tidigare i veckan och skrev så här:

Här ser ni min premiär på SUP, som jag gjorde på en fjord i Norge för ett par år sedan. Så magiskt!!

Med mina tillfällen på SUP-brädan har jag fångat upp några saker som är bra att tänka på vid Stand Up Paddleboarding. Här kommer de:

💚Tänk på hållningen. Du ska stå parallellt med fötterna, ej översträcka knäna, spänna bålen samt ha en neutral position i bäcken. Axlarna ska vara sänkta och armarna raka.

💚Gällande utrustningen ska du tänka på detta: Paddeln ska vara ca 10 cm längre än dig själv. Brädan ska ha en volym som är ca 3 gånger din egen kroppsvikt. Ju sämre balans du har desto bredare bräda ska du välja.

💚Det är enkelt att kunna testa på då det finns många SUP-event och organisationer där du kan gå kurser runt om i Sverige.

💚Se till att ha roligt! Om du tycker att det är svårt att stå upp kan du istället stå på knäna på brädan. Så gör det på din nivå!

🏄‍♀️💚😍🌊👙

Om du vill läsa mer om min SUP-premiär och mina SUP-tips klicka här.

Vad jag ser fram emot i helgen

Det kommer bli en helg med många aktiviteter för barnen, men jag hoppas också hinna med lite fix i trädgården och sol på näsan. Mer än så begär jag inte.

Ha en ljuvlig fredag och helg, alla ni fina läsare!!! ❤️

Lämna en kommentar

Annons
Annons