Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Chokladbollar med gömma – två goda recept

Chokladbollar med gömma recept

När dottern kom hem från förskolans galamiddag förra veckan och sade att de hade fått chokladboll med hallon i blev jag sugen på att baka något liknande. Jag vet ju att det här med chokladboll med gömma är gott och kunde tänka mig att kombinationen chokladboll med hallon skulle kunna vara en riktigt lyckad kombination.

I helgen gjorde jag därför två varianter av chokladboll med gömma, en med hallon som gömma och en med en bit av schweizernötchoklad som gömma. Jag kan lova att båda varianterna blev väldigt goda. Receptet kommer här!

Chokladbollar med gömma recept

Chokladbollar med gömma

ca 20 bollar

  • 3 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 msk kallt starkt kaffe
  • chokladbitar från en rulle Schweizernöt
  • hallon
  • strössel eller pärlsocker till garnering

Ställ fram smöret en stund innan du ska börja baka. Detta för att det ska bli rumstempererat och lättare att hantera.

Blanda alla torra ingredienser med en sked i en skål. Klicka i smöret och knåda runt med händerna tills du har en jämn smet. Häll i det kalla kaffet och knåda in det.

Om du vill och har tid kan du ställa in smeten i kylen en stund för att stelna till. Sedan är det dags att rulla bollar. Rulla dem med händerna. När du har fått till en rund boll gör du ett hål i mitten och stoppar i hallonet eller chokladbiten. Täck för med smet och se till att bollen blir jämn.

Häll upp strössel eller pärlsocker på ett fat. Jag tog ett färgglatt strössel till min chokladbollar med hallon och pärlsocker till de med schweizernötchokladen. Rulla bollarna i det – klart!

Chokladbollar med gömma recept

Chokladbollar med gömma recept

Visst ser de galet goda ut! Älskar också att man blir lite överraskad av den andra smaken och texturen som man får i munnen av att bita på gömman i mitten.

Chokladbollar med gömma recept

Chokladbollar med gömma recept

Barnsligt gott, somrigt och fint!

Chokladbollar med gömma recept

Här ser ni varianten med gömma av schweizernötchoklad…

Chokladbollar med gömma recept

… och här den med hallon i mitten. Jag tycker faktiskt att det är omöjligt att välja vilken som var godast. Så gör som jag och baka båda sorterna!

En annan väldigt god variant av chokladboll med någonting i är denna chokladboll med nougathjärta. Passar extra bra att bjuda den man tycker mycket om på!

Lämna en kommentar

Annons
Annons