Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Enkel vardagsmat – tips på snabba maträtter i vardagen

Enkel vardagsmat

Jag gillar vardagsmat som går snabbt att laga och som samtidigt är god och hälsosam. Vem gör inte det liksom? Oavsett semester eller inte är vi ju många som är hemma mer än vanligt nu och då är det skönt när vardagsmaten är just enkel att laga samt god och nyttigt. Här delar jag med mig av några av våra vardagsmaträtter vi nyligen har lagat och ätit.

Enkel vardagsmat - pasta med pesto och lax

Enkel vardagsmat – några av mina bästa tips

Att tillaga en stor laxsida i ugnen tillsammans med citron, salt och peppar är något av det enklaste du kan göra. Passa på att laga en stor bit lax som räcker till flera olika maträtter! I exemplet ovan äter jag laxen med nykokt pasta, egen basilikapesto, hyvlad ost samt grönsaker.

Enkel vardagsmat - Lax med jordnötssås

Den här gången valde jag att servera laxen med andra tillbehör, närmare bestämt pitabröd, min goda jordnötssås (kolla in detta recept för att hitta till jordnötssåsen), grönsaker, färsk koriander (åh, koriander alltså!😍) och hackade nötter.

Enkel vardagsmat - Pannkakor

Pannkakor kan vi inte få nog av i min familj. Jag brukar oftast grädda traditionella pannkakor och ibland varierar jag med bananpannkakor. Jag dukar alltid fram massor av bra tillbehör, som keso, banan i skivor, äpple och päron i bitar, mango, hallon och blåbär samt vispad grädde. Då är det inget barn som frågar efter sylt eller socker!

Enkel vardagsmat - Kallrökt lax och stuvad potatis

I helgen som var ville barnen tillaga lunchen. Det var storebror som styrde det projektet och han bestämde att det skulle vara buffé.

Enkel vardagsmat - Kallrökt lax och stuvad potatis

Barnen var så duktiga och skar upp grönsaker till en pastasallad samt lade upp kallrökt lax. De fixade även ett fint fat med en tomat- och mozarellasallad. Jag fick koka pasta och göra stuvad potatis.

Resultatet blev både fint och gott. Den enklaste och godaste vardagsmaten gör man ju tillsammans!

Enkel vardagsmat - Tillbehör till grillat

Avslutningsvis får mitt tips för enkel och god vardagsmat bli att grilla. Nu när det är sommar och om du har den möjligheten är det så enkelt att slänga på ett gäng kycklingspett, köttbitar eller fisk i folie grillen. Duka upp med tillbehör som klyftpotatis i ugn, grönsaker och ett par kalla såser. Funkar både till vardag och fest!

Lämna en kommentar

Annons
Annons