Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Jag vill stoppa tiden – idag och imorgon!

Purpurapel hemma hos oss

Känner du igen dig i att vår bästa tid är nu och att du skulle vilja stoppa tiden? Ja, bortsett från Corona då. Ända sedan jag fick barn har jag känt så. (Och kanske gjorde jag det innan barnen också?) Jag har tyckt att just den åldern som barnet eller barnen har nu har varit den roligaste, finaste och charmigaste. Men så kommer de in i en ny ålder och då tycker jag att den tiden är den bästa istället. Jag vill liksom stoppa tiden hela tiden, men jag uppskattar och gillar varje ny tid som kommer att jag då hellre vill stoppa den.

Jag undrar lite om det alltid kommer vara så, att jag alltid kommer vilja stoppa den tid vi har här och nu?

Purpurapel hemma hos oss

Jag känner samma sak med det som sker i naturen och i vår trädgård just nu. I det här inlägget ser ni bilder på vår älskade purpurapel som blommar ungefär en vecka om året. I mitten på maj började de lilarosa knopparna komma fram…

Purpurapel hemma hos oss

… och några dagar senare stod den i full blom. Jag vet att jag tänkte då att jag ville stoppa tiden, men nu när den har blommat ut sedan några veckor tillbaka vill jag stoppa den här tiden istället.

Sättet jag upplever barnens utveckling och trädgårdens olika skepnader och faser på är det som är livet. Jag hoppas att det är just så jag kommer känna resten av hela mitt liv, att vår bästa tid är nu!

Purpurapel hemma hos oss

Purpurapel hemma hos oss

Jag tror att det är så vi kan må som bäst, när vi kan stanna upp och njuta av de ljuvligt lila blommorna i trädet, av nuet och av stunden.

Purpurapel hemma hos oss

Även om just denna stund under den blommande purpurapeln är förbi för i år så kan jag fortfarande njuta av den och känna vikten av att leva i nuet.

Purpurapel hemma hos oss

Purpurapel hemma hos oss

Purpurapel hemma hos oss

Purpurapel hemma hos oss

Purpurapel hemma hos oss

Ren och skär njutning med detta vackra träd i kvällssolen!

Purpurapel hemma hos oss

Purpurapel hemma hos oss

Purpurapel hemma hos oss

Jag tar till mig av det och tar med mig av det in i denna dag.

En morsdag att minnas - Karin Axelsson framför purpurapeln

En happy mamma på morsdag för några veckor sedan.

Purpurapel hemma hos oss

Purpurapel hemma hos oss

Några dagar senare såg purpurapeln ut så här. Många av blombladen hade fallit ner på marken och bildat ett rosaprickigt täcke på gräsmattan. Vackert, det med!

Purpurapel hemma hos oss

Purpurapel hemma hos oss

Purpurapel hemma hos oss

Purpurapel hemma hos oss

Purpurapel hemma hos oss

Purpurapel hemma hos oss

Många bilder på ett vackert träd.

Liljekonvaljer

Och lika mycket som jag njöt av purpurapeln och liljekonvaljerna då njuter jag nu av prästkragarna och pionerna. Och av livet!

Lämna en kommentar

Annons
Annons