Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Vår midsommar 2020 – det blev den varmaste på 50 år

Jag tror de allra flesta av oss kommer minnas midsommaren 2020 som en väldigt speciell och unik midsommar. På grund av Corona kunde vi inte fira midsommar på vanligt sätt med dans kring midsommarstång i folksamling och med spelemän som ackompanjemang. Vi kunde heller inte bjuda in till stor fest eller resa till platser vi kanske brukar resa till. Men midsommaren 2020 visade sig bli alldeles underbar i alla fall, åtminstone blev den det för oss. Med tanke på det ljuvliga soliga väder som de flesta i vårt land hade tror jag att ni är många med mig som också fick en fin midsommar.

Här kommer bilder från vår midsommar 2020!

Midsommarblommor lupiner

Midsommaren 2020 – bildbomb!

Så fort jag hade loggat ut från jobbet dagen före Midsommarafton gick och cyklade jag och dottern till närmaste stora blomsteräng för att plocka blommor. Vi behövde mycket blommor, både till att pryda borden med och för att göra en liten midsommarstång.

Midsommarblommor lupiner

Vi plockade en hel del och tog med oss en hel korg hem.

Efter middagen den kvällen påbörjade jag projektet att göra en egen liten midsommarstång och fick god hjälp av barnen. Sent på kvällen kom vänner från Göteborg, som fick inkvartera sig i vår husvagn på tomten. Corona-vänligt och bra!

Midsommarlöpning

Midsommarafton inleddes med en svettig joggingrunda för min del. Redan tidigt på morgonen sken solen stark och det var riktigt tufft att springa. Jag återhämtade mig i skuggan och passade på att plocka med mig ännu fler blommor hem.

Midsommarblommor

Blommorna fick stå i vaser med kallt vatten innan jag fortsatte med min midsommarstång.

Karin gör midsommarstång

Karin gör midsommarstång

Jag band ett par kransar att hänga på stången.

Midsommarstång

Visst blev den lite söt och visst var det fiffigt att ställa den i julgransfoten?!!

Vänner

Så kom fler vänner och när vi var totalt åtta vuxna, sju barn och en tonåring drog vi igång med firandet. Att vädret var på vår sida var ju magiskt eftersom vi inte ville vara inomhus med tanke på omständigheterna.

Midsommarlunch

Lax till midsommarlunchen

Vi dukade upp massor med gott till lunchbuffén. Min favorit var laxen med romsåsen, toppad med gräslök och rödlök. Färskpotatisen till det var såklart väldigt god också!

Midsommarlunch

Vi vuxna satt länge och njöt av maten i solen medan barnen åt upp sin mat väldigt snabbt.

Badtunnebad

Badtunnebad

Badtunnebad

Badtunnebad

Som de badade i badtunnan hela dagen, alla barn!

Dans kring midsommarstång

Dans kring midsommarstång

Vi mammor ställde upp oss för Corona-vänlig dans kring mini-midsommarstången och när vi satte på “Små grodorna” på Spotify fick vi med oss döttrarna i dansen.

Flickor vid midsommarstång

Flickorna hade såklart kransar i håret, av lite olika slag som ni ser.

5-kamp

Sonen arrangerade sedan en 5-kamp, som de allra flesta var med på.

Grillmästaren

Framåt kvällen drog vi på grillen och mannen grillade kycklingspett, korv, halloumi och champinjoner. Det fanns något grillat för alla smaker!

Grillmiddag på midsommar

Grillmiddag på midsommar

Vi dukade upp det grillade och alla tillbehör till ännu en buffémåltid.

Midsommarefterrätt cheesecake

Och till efterrätt njöt vi av både cheesecake och kladdkaka. Åh, så mycket gott vi njöt av!

Fotboll

Med alla de fotbollstokiga pojkarna som var på plats var vi ju tvungna att spela en gemensam fotbollsmatch. Jag tror klockan var framåt 22-23 när söner, pappor och jag möttes i en svettig match, vilket var så kul.

Paviljongen på natten

När det började mörkna satte vi oss inne i paviljongen i skenet av UV-lampan och snackade inpå småtimmarna. De allra flesta barnen höll sig vakna och vi kunde runda av en härligt fin och solig midsommarafton.

Badtunnebad barn

På midsommardagen vaknade vi upp till en soldränkt trädgård. Barnen var överlyckliga åt att det fortfarande fanns vatten i badtunnan och passade på att ta sig ett morgondopp direkt.

Frukost midsommardagen

Vi dukade fram frukost och njöt av tillsammans innan Göteborgs-vännerna gav sig av vidare.

Lämna en kommentar

Annons
Annons