Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

En typisk semesterdag hemma hos oss

semester hemma hos oss

Jag älskar att vara iväg på semestern. Att upptäcka och uppleva nya platser är magiskt. Men lika mycket som jag älskar det trivs jag så bra med att ha semester hemma. Vi har skapat oss vårt egna lilla semesterparadis hemma och faktiskt tycker jag att jag kan koppla av minst lika bra hemma som borta.

Vi har just nu mellanlandat hemma i en vecka mellan två olika turer med husvagnen. Under den här veckan har vi gjort en del dagsutflykter till platser som Strängnäs och Saltsjöbaden. Men mest har vi varit hemma hos oss. Här får du en typisk semesterdag hemma, direkt tagen från igår.

Jag sover oftast tills jag vaknar på semestern. Barnen lägger sig sent på kvällarna och sover därför länge på morgnarna så i vår familj är det oftast mannen som vaknar först. Just igår ville jag upp och ut tidigt så för en gångs skull ställde jag klockan. Efter kaffet stack jag ut och det var redan varmt i luften. Så härligt!

Planen var egentligen att springa, men min skinka krånglade med smärta så det fick bli en långpromenad istället. Jag tog med mig gummibandet och gjorde ett gäng övningar i skogen. Älskar att inte behöva passa en tid utan kunna låta promenaden och träningen få ta den tid den tar!

En semesterdag hemma - frukost

Familjen hade vaknat när jag kom hem och vi fixade frukost. Jag hade förberett min frukost redan dagen innan genom att blanda havregryn, chiafrön och sojamjölk i en burk. Vi kokade vanlig havregrynsgröt till resten av familjen och så åt vi våra grötar med äpple i bitar samt kanel och jordnötssmör. Mums!

En semesterdag hemma - växthuset

Så följde en dag med soligt, härligt väder och hemmahäng i trädgården. Barnen sprang runt med sina kompisar mellan skogen, studsmattan, kojan och cyklarna medan jag och mannen påtade och fixade med det vi kände för.

Älskar det där att inte ha en tydlig plan innan för vad jag ska göra i trädgården utan ta mig an det jag känner för just för stunden. Igår blev det ny jord på ett antal plantor, fix i växthuset och lite ogräsrensning.

När det började bli dags för lunch drog jag upp några enstaka morötter samt plockade av några tomater och smultron. Just där och då fanns inte så mycket mer skörd att erbjuda.

Vi åt vår grillade kyckling ute på altanen och sedan hade barnen bråttom till kompisarna igen.

En semesterdag hemma - trädgården

En semesterdag hemma - trädgården

Jag satte mig en stund här med min kaffekopp och njöt av tystnaden. Tänk, så sitter jag nästan aldrig annars. Så för mig är det verkligen semesterkänsla att sitta så.

Resten av dagen gick till planlöst häng i trädgården. Jag gjorde några yogaövningar på yogamattan, låg i solsängen en stund och kollade på medan mannen och lillasyster planterade om några blommor. Så skönt!

På kvällen efter middagen drog vi iväg hela familjen och badade. Vi behövde det efter en hel dag hemma och det var skönt att få svalka av sig. Sedan åkte vi hem och kollade på en film i soffan. Det är så kul nu när barnen är lite äldre och vi kan ha utbyte av att se samma film allihopa!

Igår var en typisk semesterdag hemma och jag ser fram emot många fler av den sorten.

Hoppas att du njuter där du är, oavsett semester eller inte!

Lämna en kommentar

Annons
Annons