Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Gräsöbadens Camping på Gräsö i Roslagens skärgård – min recension

Gräsöbadens camping på Gräsö

Dagarna och veckorna rullar på under denna semester och som ni märker är jag inte inne på bloggen och uppdaterar. Inte för att jag inte har något att blogga om, utan för att det är skönt att ha så mycket tid som möjligt från datorn. Istället passar jag på att vara mer utomhus i naturen och hänga med familjen. När det är dåligt väder prioriterar jag oftare att se en film med mannen och barnen eller baka istället för att uppdatera er om vår senaste sommaraktivitet. Men nu, så hären vecka sedan vi kom hem från den senaste husvagnsturen, är jag sugen att skriva om den. Nämligen vår upplevelse av Gräsöbadens Camping på Gräsö. Häng med!

Gräsöbadens Camping på Gräsö i Roslagen

Gräsö är Sveriges tionde största ö och ligger i Roslagens skärgård. För oss tog det knappa två timmar att åka dit med husvagnen. Ett lagom långt avstånd för att kunna göra en spontan semester dit eller åka dit för en kortare tid, som en helg till exempel.

Du kommer till Gräsö genom att ta bilfärjan från Öregrund. Den går regelbundet och med täta turer. Åtminstone nu påsommaren när turerna är fler till antalet behöver man inte titta på klockan för att passa en viss färjetid. Man åker dit och väntar på nästa färja, som högst sannolikt kommer inom kort om den inte redan står där och väntar.

Det finns en camping på Gräsö och det är Gräsöbadens Camping, bara någon kilometer från dit färjan anländer. Vi bokade våra tre nätter på den någon vecka i förväg. Men vi hade nog tur att vi fick den platsen då campingen var fullbokad strax därefter. Ett tips är alltså att vara ute i god tid med bokningen.

När vi kom fram till campingen på eftermiddagen mötte oss denna vy. Det var mulet den dagen och strax efter att denna bild togs började det regna. Vi hann njuta av en sen lunch på restaurang Doppingens uteservering intill stranden innan regnet kom. Burgarna på den restaurangen var riktigt goda så jag kan rekommendera ett eller ett par besök i den om ni inte vill laga all mat själva.

Närheten till havet är slående så gott som överallt på Gräsö och på campingen ser man havet nästan vart man än går. Jag älskar möjligheten det ger till både morgondopp och kvällsdopp samt bad däremellan!

Denna sommar är ju vattnet som bekant ganska så kallt, men några gånger badade vi i alla fall. Bästa doppet var det jag tog efter att ha varit ute och sprungit på Gräsö!

Barnen badade desto mer och de tyckte att denna flodhäst var en rolig rutschkana, om än väldigt långsam och kanske egentligen tänkt för lite mindre barn.

De flesta campingar har ju en minigolfbana, så även Gräsöbadens. Denna var i bra skick och banorna var utmanande för både vuxna och barn. Intill den fanns en klättervägg som barnen älskade så den var ännu mer välbesökt av oss.

Det blåste på en hel del från havet och vi fick klä på oss för att inte frysa. Men så härligt det är med vinden och lukten från havet!

Campingen har några olika vikar som man kan bada vid. Vi bodde närmast denna vik. Ute på udden fick bara husbilar stå och närmast i bild kunde tältare sätta upp sina tält. Visst är det en vacker vy i kvällssolen?!

Lite senare på kvällen såg det ut såhär i viken. När det var såhär vackert en av kvällarna vid klockan 22 gick jag på en egen promenad här och ut på klipporna.

Jag stod en bra stund och spejade ut på havet, himlen och den söta svanfamiljen som simmade i viken. Så fantastiskt fint!

På exakt samma plats stod jag även morgonen därpå, då i stark vind och tränandes med gummibandet. Också fint, fast på ett annat sätt.

Här hittar du till campingens hemsida.

Sevärt i övrigt på Gräsö

Fastän Gräsö är Sveriges tionde största ö är den inte större än att det går att ta sig runt med bilen på bara någon timme. Vi utforskade de flesta delar av ön via bilen och åkte bland annat till öns nordligaste kust för att blicka ut på ön Örskär.

En av kvällarna tog jag en längre promenad på ön och fick njuta av vackra fält, gårdar och skogspartier.

Naturen och havet finns hela tiden nära på denna ö!

Att springa på Gräsö är också ett bra sätt att upptäcka ön på. Jag såg ut en slinga på kartan innan jag gav mig iväg och sedan sprang jag längs med fina landsvägar utan att knappt möta en människa på hela slingan. Många väljer annars att cykla på ön och det finns många fina cykelleder att välja på.

Nära till Öregrund

Gräsö ligger alltså precis intill Öregrund och från campingen har man en fin utsikt över hela den staden. Om man vill få lite andra intryck är ett bra tips att ta färjan över dit och spendera några timmar i den fina lilla kuststaden.

I Öregrund finns det många bra restauranger precis intill hamnen och från dem har man denna utsikt.

Det är trevligt att promenera runt i hamnen och vid vattnet.

Och i närheten av stadskärnan finns fina vandringsleder och badplatser.

Jag kan varmt rekommendera både Gräsö och Öregrund!

Lämna en kommentar

Annons
Annons