Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Höga Kusten sevärdheter – om fem dagar i Höga Kusten

Höga Kusten bron

För några dagar sedan kom vi hem från en knapp vecka i Höga Kusten. Vi var där med husvagnen, bodde på camping och utforskade den fina naturen där på dagarna. Det var första gången som vi var i Höga Kusten och jag förstår nu varför många talar gott om denna kustremsa i nordöst. Naturen där är verkligen storslagen!

Höga Kusten sevärdheter

Under våra fem dagar i Höga Kusten fick vi njuta av mycket fint och här delar jag med mig av några av de sevärdheter som jag vill tipsa er om. För det finns några måsten när du är i Höga Kusten!

Höga Kusten bron

Höga Kusten-bron

Först och främst måste jag nämna den gigantiska Höga Kusten-bron. Den är verkligen imponerande, både att köra på, men framför allt på håll.

Bäst utsikt över bron har du intill Höga Kusten-hotellet. Parkera bilen där och vandra den lilla stigen uppför berget. Från högst upp på toppen har du hela den fina bron framför dig!

Här kommer ett gäng bilder på Höga Kusten-bron från när vi stod uppe på det där berget:

Höga Kusten bron

Höga Kusten bron

Höga Kusten bron

Höga Kusten bron

Höga Kusten bron

Barnen tror fortfarande att detta är Sveriges största bro. Detta fastän vi har svarat att det finns fler både större och längre broar i vårt land. Men för dem var nog denna bro galet stor!

Höga Kusten bron

Lekparken intill Höga Kusten-hotellet

När vi kollade på Höga Kusten-bron höll vi på att inte kunna ta oss vidare på vår bilfärd. Barnen tyckte nämligen att lekparken intill Höga Kusten-hotellet var fantastiskt rolig. Där fanns något för alla åldrar och speciellt ett klätternät fick högt betyg av dem.

Till slut kunde vi oss ta vidare ändå.

Snibbens Camping

När vi var i Höga Kusten bodde vi på en naturnära och trevlig campingplats. Snibbens camping ligger precis intill Mörtsjön och vi hade turen att hamna precis bredvid sjön. Klicka på länken för att läsa mer om den vackra och mysiga campingen.

Skuleberget och Toppstugan

Vi hade hört om att Skuleberget skulle vara värt att bestiga och det var det verkligen. Vi valde vandringsleden som inte var så farligt brant och ca 2,5 km lång. Uppe i Toppstugan åt vi lax och potatis samt njöt av utsikten innan vi gick ner igen.

Skuleskogens Nationalpark

Det finns mycket fin natur i Höga Kusten och de täta skogarna i Skuleskogens Nationalpark är delar av den fina naturen. Det finns många fina leder att välja på.

Slåttdalsskrevan

Den led i Skuleskogens Nationalpark som vi valde att gå var leden till Slåttdalsskrevan. Vandringsleden på 3,5 km gick mestadels på spångar, men var bitvis också stenig och mot slutet väldigt brant. När vi var framme vid skrevan var det helt klart värt det!

Naturkompaniets Outlet

Mannen hittade bra vandringsbyxor från Fjällräven och man kan göra riktigt bra fynd om man är ute efter outdoor-kläder där.

Restaurangtips: Matcompaniet

Väldigt otippat var maten på Matcompaniet i Själevad super god. Jag valde ett vegetariskt grillspett med Quorn och halloumi.

Restaurangtips: Gårdsbutiken i Nordingrå

Mitt sista tips blir också ett restaurangtips, men i Gårdsbutiken i Nordingrå kan man också handla blommor och saker till hemmet och trädgården. Maten där är väldigt god och miljön mysig.

Om du inte har varit i Höga Kusten ännu tycker jag verkligen att du ska planera in en resa dit. Så vackert, så äventyrligt och så härligt!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons