Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Kall havregröt med äpple – recept på en ljuvlig havregrötsfrukost

Kall havregröt med äpple - recept

Första gången jag skulle testa kall havregröt var jag skeptisk. Jag hade länge älskat varm havregrynsgröt, men att det skulle vara gott att äta kall sådan, som hade stått över natten, hade jag svårt att tro.

Men nyfiken som jag är testade jag såklart. Och gissa om jag blev förvånad när jag insåg hur gott det var! Med rätt sorts tillbehör är kall havregröt (eller Overnight Oats om du vill) det godaste jag vet. Här bjuder jag på en härlig variant med äpple, kanel och jordnötssmör.

Overnight Oats äpple - recept

Kall havregröt med äpple – recept

  • 1 dl havregryn
  • 1 msk chiafrön
  • 1 dl mjölk av något slag (ko-, soja- eller havremjölk)
  • en aning kanel
  • 1 äpple
  • 1 klick jordnötssmör
  • frön, nötter eller granola

Det härliga med kall gröt är ju att man kan förbereda den kvällen innan och bara plocka den ur kylen på morgonen.

Gör detta kvällen innan:

Blanda havregryn, chiafrön, mjölk och kanel i en burk eller skål. Rör om ordentligt och låt stå i kylen över natten

På morgonen:

Skär äpplet i bitar och toppa den på gröten. På med klicken jordnötssmör och strössla över frön, nötter eller granola. Klart att njuta!

Overnight Oats äpple - recept

Overnight Oats äpple - recept

Just denna grötfrukost åt jag en fin och varm morgon för ett par veckor sedan. Vi var alla hemma och jag hade just fått en långpromenad i skogen samt tränat med mina gummiband. När jag kom hem fixade vi iordning frukost och åt ute på stenaltanen. Mums, minns fortfarande hur god den kalla gröten var!

Overnight Oats äpple - recept

Overnight Oats äpple - recept

Lova mig att du testar att göra kall havregröt om du inte redan har.

Overnight Oats äpple - recept

Overnight Oats äpple - recept

Och pimpa gärna frukostbrickan med nyplockade blommor. Dessa plockade jag samma morgon på skogspromenaden.

Om du vill få inspiration på fler recept på kall gröt har jag samlat ett gäng här.

Njut nu av din dag❣️

Lämna en kommentar

Annons
Annons