Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Sjötorp – ett härligt utflyktsmål vid Göta Kanal

Sjötorp i Sverige

När det bara är två dagar kvar tills vi åker iväg på årets husvagnssemester inser jag att jag inte har delat med mig av allt vi gjorde och alla platser vi besökte på förra sommarens husvagnssemester.

Jag har skrivit en del om Hultsfred och saker vi gjorde i Ugglarp. Men sista stoppet av vår husvagnssemester, Mariestad, har jag inte berättat om. Här kommer därför tips på ett ställe att åka till på dagsutflykt när man bor i fina Mariestad. Bara en halvtimme bort ligger nämligen Sjötorp och den lilla orten besökte vi en eftermiddag under våra dagar där.

Sjötorp i Sverige

Sjötorp – ett härligt utflyktsmål intill Vänern

Sjötorp ligger precis mellan Göta Kanal och Vänern. En del av en av Göta Kanal-filmerna är filmad där och det passerar som ni förstår många båtar där varje dag. Det är mysigt och fint nere vid kanalen, hamnen och slussen.

Sjötorp i Sverige

Sjötorp i Sverige

Vi promenerade längs med vattnet och tittade på både båtar och gamla hus.

Sjötorp i Sverige

En solig sommardag är det väldigt vackert där!

Sjötorp i Sverige

Sjötorp i Sverige

Den här tjejen och hennes bror tyckte det var väldigt spännande att se båtarna ta sig igenom slussen. Men jag skulle tro att slussen är det mest spektakulära och actionfyllda som Sjötorp har att bjuda på. I övrigt verkar det vara en väldigt lugn plats.

Sjötorp - Karin Axelsson

Att spendera några timmar i Sjötorp på sommaren kan jag rekommendera alla. Jag skulle absolut vilja kalla det ett smultronställe, speciellt om man har båt.

Ni har väl förresten inte missat min nya etikett Smultronställen i Sverige? Där har jag samlat alla de platser som jag älskar i vårt land och som jag gärna återkommer till eftersom de är mina smultronställen.

Lämna en kommentar

Annons
Annons