Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Spring så snackar vi! – Tips på en smart löppodd

Löpning - Spring så snackar vi

Det här inlägget är sponsrat av Aftonbladet PLUS, men tankar och åsikter är som vanligt mina egna.

När jag är ute och springer själv har jag gärna något i lurarna att lyssna på under tiden. Några enstaka gånger har jag testat att springa helt utan lurar och visst har det varit härligt att istället bara lyssna på fåglarnas kvitter och naturens olika ljud, men jag måste säga att jag blir mer inspirerad till att springa om jag antingen har musik eller en bra podd att lyssna på.

Löpning - Spring så snackar vi

Löpning - Spring så snackar vi

För mig är det optimalt att lyssna på podd när jag springer lugnt och länge och på fartfylld musik när jag springer snabbt och kort. Enda gången som jag dock behöver något annat för full inspiration och pepp är när jag springer intervaller. För mig, och säkert för många av er också, är just intervallträningen de tråkigaste löppassen. Det krävs mycket av en för att orka pressa sig till sitt snabbaste. Och för mig krävs det även mycket för att lyckas komma ner i så pass låg intensitet som behövligt i vilopauserna.

Det är svårt att hitta musik eller en podd som är anpassad efter just den intervallträning man ska ägna sig åt. Om man inte mixar till något själv förstås. Någon som känner igen sig i detta?

Spring så snackar vi! – mitt tips på en smart löppodd

I samband med att jag startade igång ett samarbete med Aftonbladet PLUS fick jag nys om denna nya poddserie som är skapad av löparcoacherna Sara Wiss och Josefine Swärm och som heter Spring så snackar vi! Jag har testat den och den är verkligen optimal för mina intervallpass.

Löpning - Spring så snackar vi

Tjejerna bjuder på sex stycken avsnitt i serien där vardera har ett specifikt upplägg för  löppasset. De guidar en tydligt igenom hela passet samt peppar och pushar. När det är dags för de snabba intervallerna drar de på med passande musik med ett snabbt beat och för de långsamma intervallerna hörs lugnare musik. Verkligen perfekt anpassat för intervallpasset och det är lite som att ha med sig en egen löpcoach på träningen. Eller två!

Om du är en nybörjare i löpningen eller, som jag, behöver extra motivation för intervallpassen kan jag verkligen rekommendera denna poddserie.

Spring så snackar vi

Om du tycker att detta låter som en poddserie även i din smak har jag ett erbjudande till dig:

Köp 6 löppass i poddformat med Aftonbladet Plus i två månader för 99 kr så får du trådlösa hörlurar på köpet! Klicka här för att komma till erbjudandet!

Bra grej va?!! Om du är sugen på hörlurarna får du skynda dig då de finns i en begränsad upplaga.

Det här inlägget är sponsrat av Aftonbladet PLUS, men tankar och åsikter är som vanligt mina egna.

Lämna en kommentar

Annons
Annons