Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Bygga koja i skogen och ha en invigningsfest när den är klar

Fika vid koja i skogen

Det började någon gång i försomras och sedan har det hållit på hela sommaren. Jag pratar om barnen kojprojekt i vår skog. Att vi har en skogstomt skattar vi oss så lyckliga för. Inne i skogen, precis intill vår tomt, har barnen alltid gillat att leka. Tror att de tycker att det är lite mer spännande att vara där än inne på tomten, samtidigt som det inte är för långt hemifrån.

Bygga koja i skogen – barnens sommarprojekt

Med tanke på Covid-19 har vi, liksom många andra, varit hemma mer än vanligt under hela våren och sommaren. I vårt område bor många andra barn och regeln under den här tiden har varit och är att de bara får leka med varandra utomhus. Så någon gång i början på sommaren, när barnen och grannbarnen lekte som mest, var det någon av dem som kom på att de skulle bygga en koja. Och oj, vad de har byggt på den hela sommaren och så gott som varje dag som vi har varit hemma!

Jag tror att det har varit ett lärorikt och bra projekt för dem att ha tillsammans. De har fått använda sig av sin kreativitet, de har fått använda kroppen och de har behövt samarbete som ett lag. Ibland har det blivit konflikter mellan dem, men de har hela tiden löst det och hittat en gemensam väg fram.

Bygga koja i skogen

Så för några veckor sedan stod kojan helt klar. Det blev en ganska liten koja, helt byggd av naturmaterial och utan vare sig spik eller snöre. Den här kojan har alltså fyra barn i åldrarna sex till åtta byggt helt på egen hand, från sitt egna huvud och med sina egna händer. Det tycker jag är bra gjort!

Fika vid koja i skogen

Fika vid koja i skogen

När kojan stod klar och de hade städat runt den ville de ha en invigningsfest. Såklart att de skulle ha det!

Jag bakade bullar och tog fram tigerkaka ur frysen. Så hjälpte jag dem att duka i ordning till festen.

Fika vid koja i skogen

Fika vid koja i skogen

Fika vid koja i skogen

Bordet och bänkarna hade de ordnat själva och är en del av kojan. Perfekt för barn i deras ålder att sitta vid!

Fika vid koja i skogen

Innan festen kunde börja satte jag på kakfatsskyddet för att skydda fikabrödet. Visst är det smart?!

Fika vid koja i skogen

Så kunde invigningen av kojan börja och barnen satte sig till bords.

Fika vid koja i skogen

Fika vid koja i skogen

Så härligt det var att se deras stolta miner över att vara klara med sin koja. De har verkligen jobbat hårt med kojan och var så värda att få fira detta.

Nu ett par veckor senare har ett nytt kojprojekt dragit igång. Tydligen tyckte de att kojan de hade byggt var lite för liten och planen nu är att bygga en större koja med fyra väggar och tak. Blir spännande att se resultatet av den framöver!

Lämna en kommentar

Annons
Annons