Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Glamping hemma – så här gör vi glamping i vår egna trädgård

Glamping hemma

Tillhör du en av dem som har testat Glamping? Jag har sett mängder med fina bilder på olika Glamping-tält i sommar och platser i Sverige som erbjuder Glamping. Jag har varit lite sugen på att testa, men när jag tänker efter så är det ju just Glamping jag och barnen utövar när vi bäddar i ordning i vår paviljong och sover där.

Sova i trädgården

Eftersom högsommarvärmen kom tillbaka i helgen passade vi på att köra Glamping hemma i vår egen trädgård denna helg och precis som det brukar var det mysigt och härligt. Jag älskar verkligen Glamping-livet på hemmaplan! I detta inlägg berättar jag hur vi bäddar i ordning för att få till vårt Glamping-boende. Kanske kan det inspirera någon av er att göra något liknande om ni har trädgård?

Glamping hemma

Så här gör vi när vi tar in på Glamping hemma i vår egna trädgård:

När det börjar skymma är dags att börja bädda i ordning i paviljongen. Den vita stora hörnsoffa som vi har där ska snart förvandlas till säng.

Glamping hemma

Vi blåser upp en tjock madrass och ställer in istället för soffbordet. Barnen brukar hjälpa till att bädda med de lakan som vi hämtat från de vanliga sängarna. Alla soffkuddar lägger vi på bordet intill. Klart!

Glamping hemma

Glamping hemma

När solen börjar gå ner är det dags att dra för myggnäten. Vi vill ju inte få besök av insekter i vårt mysiga tält.

Där inne sover vi nära varandra, men det är ändå inte för trångt. Mannen som har problem med ryggen brukar inte sova med oss utan det är jag och barnen. Oftast ligger jag på madrassen och barnen på varsin del av soffan.

Glamping hemma

Det är lite olika vad vi myser med på kvällen. Ibland ser vi några klipp tillsammans på IPaden eller så läser jag en saga. Ibland ligger vi och pratar och tittar in mot skogen medan det mörknar. Oavsett så är det mysigt att göra detta utomhus och samtidigt bekvämt!

Tälta i trädgården med barnen

Det skymmer allt mer och snart är det helt mörkt.

Glamping hemma

Efter några filmklipp, en bok och småsnack i sängarna är det dags att släcka ner. Det är alldeles tyst från skogen och vi drar för alla gardiner för att sedan inte bli störda av morgonsolen.

Vi sover oftast väldigt djupt och bra inne i paviljongen. Jag brukar vakna ofta av alla små ljud, men somnar alltid om direkt.

Tälta i trädgården med barnen

Morgonsolen brukar väcka oss ganska tidigt. Ibland somnar vi om, ibland går vi upp då. Det är soft att ligga kvar i sängarna en stund och lyssna på alla ljuden, men sedan går vi gärna in i huset. Toalett och kaffebryggare väntar på oss.

Glamping är verkligen en bra kombination av att sova utomhus och ändå göra det på ett bekvämt sätt. Älskar´t!

Lämna en kommentar

Annons
Annons