Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Sommaren fortsätter och så här gör jag för att maxa den

Maxa sommaren

Vi har passerat mitten av augusti och högsommarvärmen fortsätter. Jag är så galet tacksam för det och jag njuter av varje minut, timme och dag med denna värme! När man jobbar som både jag och många av er gör kan det ju vara svårt att njuta av sommaren hela tiden. Men om man tar varje tillfälle i akt och nyttjar de stunder som finns går det att maxa sommaren ändå. Här får du mina tips på hur jag maxar sommaren så här i augusti.

Maxa sommaren – mina tips för en maxad sommar även om du jobbar

 • Se till att vara utomhus så mycket som möjligt. Från morgonens första kaffekopp tills sista promenaden i trädgården hittar ni mig utomhus. Plocka med dig maten eller fikat på en bricka eller i en korg och gå ut och ät. Du behöver inte ha en egen trädgård eller balkong för att göra det utan det fungerar lika bra med närmsta park eller klippa vid ett vatten!
 • Plocka vilda blommor eller trädgårdsblommor och ställ in i vas.
 • Hoppa över soffmyset med en film på kvällen och sitt ute länge istället. Ta med filtar ut om det är lite kyligt och maxa dessa sensommarkvällar fullt ut.

Bad på sommaren

 • Bada så ofta som du får chansen. Spring en morgonrunda och ta ett morgondopp. Cykla iväg på lunchen för att bada eller njut av en kväll på stranden efter jobbet. Vattnet har ju perfekt badtemperatur nu och det finns inga ursäkter. För visst gillar vi alla att bada?!
 • Passa på att vara nära ett vatten i övrigt också, om du kan. Få saker ger mig så mycket lugn, energi och sommarkänslor som att vistas nära en sjö eller ett hav.
 • Träning ska såklart göras utomhus (om det är möjligt). Själv tränar jag bara ute just nu!
 • Gå in i skogen och plocka blåbär. Det finns inget somrigare och härligare, enligt mig!

Maxa sommaren

 • Hitta på aktiviteter med familjen och kompisar som sker utomhus och som är somriga. Alla andra inomhusaktiviteter kan vi faktiskt vänta med lite till. För hösten den kommer tids nog, jag lovar!
 • Om det fortsätter att vara varmt även på nätterna: gör som jag och barnen och sov utomhus! Glamping hemma är både magiskt och roligt. Om du inte kan göra just det kan du kanske testa att tälta någonstans i din närhet eller hyra en husvagn över en helg.

Ahh, det finns så mycket att göra för att behålla sommarkänslorna ett bra tag till. Själv sitter jag just nu i trädgården och skriver detta. Det är tidig morgon och jag har precis sprungit en solig runda i skogen. Idag ska jag jobba så mycket som möjligt utomhus och på lunchen går jag nog en sväng för att plocka blåbär.

Ha en magisk sommardag, du med!

2 kommentarer

 1. Att stanna upp i detta väder är ju så viktigt för att orka hösten, städ o tråksaker kan man göra då, när man ändå inte vill vara ute mer än nödvändigt.. Men att cykla till stranden o äta kvällsmat funkar ju inte alls alla dagar om året, så det passar jag på med. O att jobba hemifrån i från sjöboden har ju i år funkat fint, 10årigen har senaste 6v sovit 4 nätter hemma i huset o varit där uppe med nån av oss vuxna o kände stor sorg när vi tog sista sommarlovsdoppet igår…

  1. Så sant som du säger. Det är verkligen NU vi ska passa på och njuta av alla somriga saker. Helt rätt att ni äter kvällsmat på stranden. Vilket galet mysig grej!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons