Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Snibbens camping Höga Kusten – en sjönära pärla

Snibbens Camping Höga Kusten

Sommarsemestern är slut för denna gång och jag har så fantastiskt många fina minnen med mig från den. Dessa lever jag på nu, men kommer nog leva på dem ännu mer när novembermörkret kommer och dagarna är korta. Den resa som gav mest intryck den här sommaren var vår tur till Höga Kusten och här vill jag berätta om den super fina och mysiga camping som vi bodde på när vi var där: Snibbens camping och stugby.

Snibbens Camping Höga Kusten

Snibbens camping Höga Kusten – min recension

Snibbens Camping ligger vackert belägen precis intill en sjö. Vi hade turen att få ställa vår husvagn på en av de mest sjönära platserna. På bilden ovan ser ni vår husvagn i mitten av de nära sjökanten. Så mysigt!

Campingen är liten och du har naturen nära vart du än befinner dig på campingen – det gillar vi! Intill campingen finns en sandstrand och brygga, men vi badade mest precis utanför husvagnen, från de små klipporna där. Minigolfbanan är inte i det bästa skicket och därför får man spela gratis där – schysst ändå! Vill man kan man hyra roddbåt, SUP eller trampbåt och ge sig ut på sjön.

Vi älskade utsikten från vår husvagn. Det är så rogivande att bo så pass nära vattnet, att både vakna och somna till det.

Sonen passade på att fiska vid varje ledig stund. Här står han innan frukost med sitt spö. Det blev inga napp dock, men jag tror att han uppskattade själva grejen att kunna fiska direkt utanför huset så pass mycket att den uteblivna fiskelyckan inte gjorde något.

Som sagt, campingen är verkligen en naturnära campingen och det finns fina landsvägar, ängsblommor och vyer på området.

Barnen älskade att cykla där och kunde enkelt cykla själva ner till badstranden och runt i området.

Och jag hittade en väg att springa på. Den gick längs med den stora genomfartsleden, på en bred trottoar. Kanske inte den roligaste springvägen, men desto härligare att komma tillbaka till campingen sedan och ta ett sjödopp som belöning!

Vattnet var  varmt i sjön när vi var där och det blev många bad för både barnen och oss vuxna.

Här badar vi precis utanför husvagnen.

När vi hade kommit hem från dagens utflykt – vi gjorde dagsturer de allra flesta av dagarna – lagade vi oftast middagen i husvagnen. Jag har en specialare som jag alltid lagar någon gång under våra husvagnssemestrar och det är pannkakor stekta av färdig frasvåffla-smet. Så smidigt att köpa ett paket med frasvåfflor-pulver och ha med i vagnen. Bara att blanda med hett vatten och steka pannkakor av sedan!

Soft plats att vila på som vi hade där utanför husvagnen.

Kvällarna på Snibbens Camping var mysigast. Då när solen gick ner bakom skogen och bortom sjön spred sig ett så vackert sken över vattnet. Vi hade den finaste utsikt man kan tänka sig från vårt sovrumsfönster!

Ja, ni ser. Kvällarna var så vackra där. Jag njöt av att gå runt där halvt om halvt osminkad, med sköna tights och gummistövlar.

När himlen var rosa kröp hela familjen upp i sängarna och kollade en film tillsammans. Men den vackraste filmen hade vi ju egentligen bakom våra huvuden så jag sneglade dit ganska mycket också.

På Snibbens Camping finns också en restaurang. Där åt vi en av kvällarna, men satt inomhus då det var lite kyligt ute. Annars kan jag tänka mig att det är fint att sitta ute på verandan precis över sjön. Maten var helt okej och personalen schyssta. Men utsikten är restaurangens stolthet.

Om du ska till Höga Kusten och vill bo naturnära kan jag verkligen rekommendera Snibbens Camping och stugby! Kolla in den här.

Lämna en kommentar

Annons
Annons