Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Glädjen i att springa med vänner

Springa med vänner

Ni vet ju hur mycket jag älskar att springa och att jag oftast springer ensam. Som jag njuter av att få springa i min egen takt, med mina egna tankar och bara vara ett med naturen. För mig är det meditativt och alldeles underbart. Men som omväxling älskar jag också att springa med vänner och här tänker jag berätta varför.

Jag har nyligen upptäckt att jag har några i min absoluta närhet där jag bor som älskar att träna och springa lika mycket som jag. Vi har haft några löpträffar vid det här laget och det har verkligen varit en boost både för min träning och för mitt sinne att få träffa dessa kvinnor och springa ihop. Det är ju så enkelt att få till ett gemensamt pass när vi bor så pass nära varandra och jag är så glad över att vi har hittat till varandra.

Badplatsen Hällkana, Lejondalssjön

Hittills har vi sprungit på morgonen tillsammans och löpturen har varje gång gått till sjön och badplatsen. Där har vi badat ihop innan vi har sprungit tillbaka samma väg hem. Att möta badplatsen i morgonsol är magiskt bara i sig och att glida ner i det stilla sjövattnet är som balsam för själen. Här kommer nu orsakerna till varför jag gärna springer med vänner.

Om glädjen med att springa med vänner

 • Att dela ett brinnande intresse med andra är fint bara i sig. Men att också utöva intresset ihop gör det hela ännu härligare.
 • Vi hinner prata om så mycket under våra löpturer, vilket både är ett härligt socialt utbyte och också gör att tiden går så mycket snabbare. Vips så är vi framme vid sjön och strax därefter har vi avverkat hela lörundan.

Springa med vänner - Badplatsen Hällkana, Lejondalssjön

 • Om man är en person som har svårt för att ta sig ut i löpspåret på egen hand då soffan eller sängen känns skönare är det ju klockrent att ha några vänner som står där och väntar på en. Då går det ju liksom inte att banga ur.
 • Genom att springa med andra får du nya uppslag och idéer på stigar, vägar och slingor att springa. En av dessa två vänner har till exempel introducerat mig för en fin slinga i vår skog, som jag innan inte hade koll på alls.
 • Och sist, men inte minst: delad glädje är dubbel glädje! Att njuta av löpning, annan träning och bad tillsammans med andra är ännu härligare än att uppleva samma saker på egen hand.

Springa med vänner - Badplatsen Hällkana, Lejondalssjön

Ja, ni ser. Så här glada blir vi av att springa tillsammans och jag hoppas på många härliga rundor tillsammans med dessa två framöver!

Badplatsen Hällkana, Lejondalssjön

Att vi har lyckan att bo så pass fint som vi gör, men närhet till både skog och sjö, gör ju upplevelsen än mer magisk såklart. Men oavsett vart du än bor är det bara fantasin som sätter stopp för alla de härliga träningsstunder du och dina vänner förhoppningsvis kan skapa er.

Tack Heidi och Catrin för att ni förgyller mina löpturer!

4 kommentarer

 1. tänk vad olika man är.. Sambon tappar löpningen helt när semestern kommer för att jag vill springa innan frukost o han senare, då får han springa själv o då springer han inte, på hans jobb springer dom i grupp tre ggr i veckan.. jag springer helst själv, ibland känns det som den enda stunden på dygnet jag får vara ifred från allt..

  1. Alla har vi olika behov. Så är det verkligen!!
   Hoppas din sambo kommer igång med sin löpning igen!

Lämna en kommentar

Annons
Annons