Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Vandring Skuleberget – Höga Kusten – läs om vår upplevelse!

Vandring Skuleberget

När vi var i Höga Kusten tidigare i somras var ett av våra givna utflyktsmål att vandra uppför Skuleberget. Vi hade läst och hört att detta skulle vara en av Höga Kustens mest populära upplevelser och något barnen skulle klara av att göra då detta är en form av njut-vandring. Vandringslederna är enkla att gå, även för barn, och vyerna är magiskt vackra. Uppe på toppen av Skuleberget finns dessutom Toppstugan med fullständiga rättigheter där man kan köpa lunch eller fika.

Våra förväntningar på vandringen infriades och här berättar jag hur de var för oss att vandra på Skuleberget.

Vandring Skuleberget, Höga Kusten

Vandring Skuleberget Höga Kusten

Eftersom vi hade gjort stopp på vägen från husvagnen till vandringsledens start och kom dit ett antal timmar efter frukost inledde vi vistelsen vid Skuleberget med att grunda med ett mellanmål. Det är inget kul att vandra med hungrig mage och eftersom vi hade barnen med oss var det extra viktigt att se till att deras energinivåer inte dippade.

Vi hade med oss smörgås, nötter och dricka, som vi intog intill berget. Sedan var vi alla laddade och pepp på att ta oss an vandringen!

Vandring Skuleberget Höga Kusten

Det finns några olika leder att välja på. Vi valde en av de som är lite längre och mindre brant. Den är att rekommendera när man vandrar med barn.

Vi hade ingen brådska och passade på att njuta av den vackra utsikten både medan vi vandrade och när vi gjorde små stopp på vägen.

Vandring Skuleberget Höga Kusten

Barnen klarade att vandra hela leden upp till toppen utan mer mat eller fika. Vi visste ju att Toppstugan väntade uppe på toppen och där hade vi tänkt äta lunch.

Vandring Skuleberget Höga Kusten

Den här killen hade vinnarinstinkten påkopplad och såg till att vara den förste av oss att nå Skulebergets topp.

Vandring Skuleberget Höga Kusten

Som ni ser hade vi lite olika val av outfit för denna vandring. Lillasyster körde lite mer av “city style” medan vi andra hade funktionella kläder på oss. Uppenbarligen fungerade båda varianterna!

Vandring Skuleberget

Uppifrån toppen hade vi en fin utsikt att njuta av!

Just denna dag var kön och väntetiden i Toppstugan och jag vi fick vänta i en timme på vår mat. Lite synd, såklart, men härligt när maten väl var klar.

Vandring Skuleberget

Mannen var smart och köpte med en överraskning till barnen från Toppstugan. Så när vi hade vandrat en bit av leden nedåt igen pausade vi med överraskningen, vilket var varsin glass. Det gillade barnen skarpt!

Vandring Skuleberget

Det här var kanske den dagens vackraste vy!

Vandring Skuleberget

Mot slutet av vandringsleden ner kom vi fram till denna spång som ledde fram till en blomsteräng.

Blomsteräng

Vid det här laget hade barnen, som nu hade lite trötta ben, förstått att det inte var så långt kvar av vandringen. Så istället för trötta ben fick de spring i benen.

Blomsteräng

Blomsteräng

Lillasyster, som ju älskar att plocka blommor lika mycket som jag, ville såklart plocka en bukett medan vi gick där över ängen. Blombuketten hon plockade gav hon sedan till storebror för att han hade varit så snäll och hjälpt henne över de svårare passager som vi behövde ta oss förbi. Så sött!❤️

Totalt blev detta en vandring på ungefär 5 kilometer. Bra gjort av barnen med tanke på att det var i ett berg vi vandrade. Tipset för att kunna vandra Skuleberget med barn är att ha med mat och dryck samt att inte ha bråttom.

Lämna en kommentar

Annons
Annons