Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Den värdefulla egentiden när helgen är intensiv

Kallbad - Värdefull egentid

De senaste 10-ish åren har mannen haft ett jobb där han regelbundet jobbar helger. Hela familjen är därmed väldigt vana vid det. Och även om jag älskar de helger när vi all fyra är lediga mest så uppskattar jag också de helgerna när jag är ensam med barnen massor. Det är så härligt att få egentid med dem!

Det är härligt, men det kan också bli ganska så intensivt och lite kämpigt mellan varven. Nu är ju barnen lite större och jag brukar kunna få softa en hel del mellan de gemensamma aktiviteterna mer än de var mindre. Men ibland kan jag ändå känna att jag behöver fylla på med egentid på kvällen när mannen kommer hem från jobbet.

Den värdefulla egentiden när helgen är intensiv

I lördags kom mannen hem ganska tidigt på kvällen och jag passade då på att sno åt mig en timmes egentid innan det var dags för middagen. Gissa vad jag gjorde då? Jo, jag tog mig till skogen och sjön!

Mitt recept för att få ny energi den här gången var en promenad i skogen och ett kvällsdopp från klippan. Så fantastiskt magiskt!

Egentid med kallbad en fin septemberkväll

Det blev en kortare promenad och när jag kom fram till detta skjul med tillhörande grillplats gick jag med mot vattnet.

Egentid med kallbad en fin septemberkväll

Vattnet låg alldeles blått och spegelblankt där i kvällssolen.

Egentid med kallbad en fin septemberkväll

Och just denna klippa såg alldeles perfekt ut att bada ifrån. Det var som att den ropade till mig!

Kallbad i september

Egentid med kallbad en fin septemberkväll

Jag gick ner och blickade ut över det blåa och mäktiga. Kvällssolen var riktigt varm och det var inte alls kallt fastän jag klädde av mig till baddräkt. Det kändes så rätt att spendera denna septemberkväll just här!

Kallbad i september

Jag försökte ta in allt det fina genom att sträcka ut armarna. Sedan klev jag ner i vattnet och lät det omfamna mig. Vattnet var kallt, men jag slappnade av i det och andades långsamt och lugnt. På så sätt kunde jag vara kvar nere i vattnet en bra stund.

Så gick jag upp ur vattnet och stannade kvar på den soliga klippan en stund. Tänk att kvällen var så pass varm att jag varken behövde handduk eller skynda mig att klä på mig!

Karin badar kallbad i september

Karin badar kallbad i september

Karin badar kallbad i september

Karin badar kallbad i september

Magiska magiska septemberkväll och sköna sköna stund av egentid!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons