Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

En mysig cykeltur till hästen

Cykeltur till hästen

Tidigare i veckan när jag sprang förbi hästhagen vid sjön kom jag att tänka på att det vore mysigt att cykla dit med familjen till helgen. Dels för att det alltid är mysigt med små utflykter tillsammans med mina kära och dels för att jag ville testa den nya fina cykeln som jag hade fått helgen dessförinnan.

Jag lade fram förslaget på söndag morgon. Grabbarna i familjen var inte speciellt sugna på mitt det, men dottern tyckte det lät skoj. Hon är ju den i familjen som är den mest hästförtjusta så kanske inte så konstigt att det var hon som gillade mitt förslag.

En mysig cykeltur till hästen

Några timmar senare trampade vi iväg, hon och jag. Med den nya damcykel utan växlar som jag har passar det ganska bra att ha 6-åringen som sällskap. Hon cyklar inte så snabbt ännu så det är enkelt för mig att kunna hålla hennes tempo.

En stund senare kom vi fram till den plats vid sjön där hästhagen finns.

Cykeltur till hästen

Cykeltur till hästen

Vi parkerade cyklarna vid den lilla stig som leder ner till sjön.

Hästen

I hagen där det normalt sett brukar vara tre hästar höll nu bara en av hästarna till. Den såg lite ensam och nästan lite vilsen ut där. Antagligen saknade den sina kompisar.

Vår 6-åring gick fram till hösten och klappade försiktigt på hästens mule och den verkade tycka om det.

Cykeltur till hästen

Vid sjön

Så gick vi ner en sväng till sjön, till den plats dit jag annars älskar att springa. Smilla verkade också gilla att stå där och blicka ut, precis som jag gör.

Så hittade hon en lång pinne, som tydligen var rolig att peta med i vattnet.

Hästen

Vi gick tillbaka till hästen. Det var ju ändå den som var anledningen till att vi hade cyklat dit.

Cykeltur till hästen

Cykeltur till hästen

Hon fortsatte att ge den klappar och pratade mjukt med den. Jag har nog aldrig sett ett barn som är så fin mot djur och som har ett så stort hjärta för dem.❤️

Cykeltur till hästen

Cykeltur till hästen

Cykeltur till hästen

Några klappar till och sedan var det dags för oss att cykla hem till grabbarna, som väntade med lunchen.

Att det trots allt fungerade bra att slita sig från hästen för henne hade nog att göra med att hon senare på eftermiddagen skulle till stallet för en ledlektion. Vilken hästtjej hon är, vår dotter! Och jag är tacksam för att jag fick mycket egentid med henne igår på söndagen.

Lämna en kommentar

Annons
Annons