Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Havrekakor med stora bitar av choklad – ett magiskt gott recept

Havrekakor med choklad - recept

Det var ett tag sedan jag bjöd på ett kakrecept här på bloggen och jag känner därför att det är hög tid för det.

Här kommer ett recept på helt ljuvliga havrekakor med chokladbit, som jag har suttit och hållit på ett tag. Bilderna är från den här dagen i slutet på maj och kakorna fikade vi utomhus tillsammans med glass. Jag brukar annars baka mina havrekakor med hackade bitar av choklad i degen, men denna gång testade jag att istället ha stora bitar av choklad nedtryckta i mitten av kakan. Vilken succé detta blev!

Som du ser på bilderna fungerar det fint att fika dessa kakor också tillsammans med ett glas kall mjölk. Alltså, drömgott! Här får du receptet!

Havrekakor med choklad - recept

Havrekakor med choklad – recept

ca 12 stycken

  • 125 gram mjukt smör
  • 1 dl råsocker/muscovadosocker
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 50 gram hasselnötter
  • 100 gram Marabou mjölkchokladkaka med nötter

Havrekakor med choklad - recept

Börja med att rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Ha hög värme i pannan, men håll koll hela tiden. Det går snabbt när nötterna blir rostade! Ta av stekpannan från plattan och låt nötterna svalna något. Skrubba sedan bort skalet med hjälp av hushållspapper.

Vispa smör och råsocker krämigt. Rör därefter i ägget, ett i taget. Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten. Hacka nötterna grovt och blanda ner dem i degen.

Forma degen till en rulle om cirka 5 cm i diameter och rulla in den i plastfolie. Frys den i cirka 30 minuter.

Sätt ugnen på 180 grader.

Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Se till att ha ordentligt med avstånd mellan kakorna så att de inte smälter ihop i ugnen.

Lägg en ruta från din Marabou chokladkaka i mitten av varje kaka och tryck ner den något.

Grädda kakorna gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Havrekakor med choklad - recept

Havrekakor med choklad - recept

Låt kakorna svalna på ett galler innan du lägger dem i en kakburk. Om du inte serverar dem direkt förstås!

Havrekakor med choklad - recept

Havrekakor med choklad - recept

Vad underbart gott det är med den krispiga och sega kakan i kombination med nötter och den rejäla biten mjölkchoklad. Jag blir sugen på att baka dessa igen till helgen!

Havrekakor med choklad - recept

Havrekakor med choklad - recept

Havrekakor med choklad - recept

Havrekakor med choklad - recept

Visst blir du också lite sugen?! Om inte hittar du ett gäng liknande recept via länkarna här under.

Liknande recept på ljuvligt goda småkakor med choklad och nötter:

Lämna en kommentar

Annons
Annons