Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Staycation Stockholm – ett hotelldygn i närheten av där vi bor

Staycation Stockholm - Karin Axelsson på hotell

Mannen hade sagt åt mig och barnen tidigare i veckan att packa en väska för ett dygn hemifrån. Han sade att på fredagen efter jobb och skola skulle vi åka iväg och bli borta tills dagen efter. Vart vi skulle avslöjade han dock inte så spänningen var stor när vi gav oss iväg med bilen sent på fredag eftermiddagen. Det visade sig att vi skulle bo på hotell inte alltför långt borta från vårt hem och tänk, så lyckat det blev. Att göra en Staycation Stockholm är verkligen ett smart koncept! Här berättar jag om vår upplevelse från helgens Staycation.

Staycation Stockholm – ett dygn på hotell i Stockholm

Vi kom fram till hotellet på fredag kvällen. Platsen var Infra City i Upplands Väsby, vilket i sig inte är den mest natursköna och vackra platsen. Men hotellet vi skulle bo på var modernt och fräscht och barnen var mäkta imponerade av hur hög hotellbyggnaden var.

Staycation Stockholm - ett dygn på hotell

Vi checkade in på rummet, konstaterade att det var väldigt stort och att vi var grymt nöjda med det. Sedan gick vi för att äta fredagsmiddagen.

Staycation Stockholm - på restaurang Nonno's

Staycation Stockholm - på restaurang Nonno's

Mannen hade sett ut den perfekta restaurangen för oss. Den italienska restaurangen Nonno´s låg precis intill hotellet och hade fått mycket bra recensioner. Den var mysig, barnvänlig och personalen var trevlig.

Staycation Stockholm - på restaurang Nonno's

Och viktigast av allt: maten var väldigt god! Jag tog en pasta med kyckling, som var hur god som helst. De andra var också nöjda med sina pastor och pizzor och vi kunde gå mätta och nöjda tillbaka till hotellet.

Staycation Stockholm - ett dygn på hotell

Staycation Stockholm - ett dygn på hotell

På rummet väntade de båda dubbelsängarna på oss. Vi softade framför TV’n en stund, alla fyra i en säng, innan vi somnade skönt på kuddarna.

Mata fiskar på hotell

Dagen efter vaknade vi utvilade och skyndade ner till hotellets entréplan. Där fick barnen nämlligen mata hotellets fiskar. Väldigt roligt, enligt dem!

Frukost på hotell

Så satt vi och åt frukost länge. Barnen gick och tog för sig portion efter portion. Det var pannkakor, yoghurt, smörgåsar och juice. Och de åt upp allt! Vi vuxna njöt av att kunna sitta länge och äta utan stress.

Bad i hotellpool

Sedan hade vi två timmar kvar tills vi skulle checka ut och självklart ville vi passa på att bada i hotellets pool. Så vi bytte om till badkläder och gick dit. Det blev både bad och bastu och vi kunde konstatera att vi fått ett väldigt lyckat dygn tillsammans!

Karin Axelsson på hotell

Karin Axelsson på hotell

Att göra en Staycation är ett så härligt sätt att få kvalitetstid på tillsammans. Vi fick under detta dygn verkligen tid att umgås på, vi fick uppleva härliga saker och vi fick slappna av och bli serverade. Alla fyra i familjen var lika nöjda. Att det sedan tog mindre än en halvtimme att köra hem när dygnet var slut gjorde inte saken sämre.

Tack älskade make för att du överraskade mig och barnen med detta!

Lämna en kommentar

Annons
Annons