Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Veckans Bästa ♥

Veckans bästa

De flesta veckor innehåller såklart inte bara bra saker för sådant är ju livet. Just den här veckan har haft fler dalar än normalt sett, men ändå väljer jag att fokusera på och plocka fram de positiva sakerna som hänt i veckan. Det är såklart viktigt att vara ledsen när man behöver det och arg i stunder av ilska, men det är de fina och positiva stunderna som jag stärks av att komma ihåg. Och det är också de jag vill dela med dig.

Här kommer därför det bästa från den här veckan, årets första septembervecka.

Veckans bästa – vecka 36 2020

Veckans vackraste

Jag hade lite sega ben när jag sprang i skogen i måndags morse, men när jag kom fram till den här uppförsbacken och den strålande morgonsolen mötte mig blev jag med ens pigg i benen igen.

Veckans träning

Måndag: Löpning i vår skog

Tisdag: Powerwalk till sjön och ett träningspass där. Det blev en väldigt fin start på september det.

Onsdag: Trädgårdsträning på lunchen

Torsdag: Löpning inklusive bad på morgonen och yoga på lunchen

Fredag: Styrketräning med Miniband

Veckans mysigaste

Vissa dagar när jag jobbar hemma hämtar jag hem barnen lite tidigare på eftermiddagen och har de hemma medan jag jobbar dagens sista timmar. De är så stora nu och leker bra själva på sina rum eller i trädgården.

När det denna eftermiddag i veckan var regnigt och ruggigt ute lovade jag barnen att de skulle få se en film och då ville de gärna ha något gott att äta som mellanmål till. Söta lilla 6-åringen fixade då i ordning en fruktsallad, som de fick äta med glass. Vilken lycka för dem det var!

Veckans mest boostande

Utan tvekan var det gårdagen löpning till sjön med en vän. Att springa i skogen och prata av sig samt att bada i svalt höstvatten – det är medicin mot typ allt det. Ser fram emot att fortsätta att bada trots att det nu går mot kallare tider. Så boostande!

Veckans godaste

Eftersom vi har så mycket tomater i växthuset försöker jag hela tiden hitta nya saker att laga av dem. Upptäckte i veckan att det var väldigt gott att ugnsrosta tomaterna tillsammans med olivolja, flingsalt, peppar och balsamico i närmare en timme. Vi åt det med Pulled Pork i pitabröd tillsammans med andra grönsaker och vitlökssås i veckan. Riktigt gott!

Veckans mest inspirerande

Idag fredag har jag spenderat hela dagen på kontoret tillsammans med nästan alla av mina kollegor. Ca 40 av 50 var på plats och det var helt magiskt!

Blåbärssmulpaj recept

Veckans mest lästa inlägg

Är inte så förvånad att detta receptinlägg med min blåbärssmulpaj har lästs av flest av er. Vill nog baka en till sådan i helgen!

Veckans mest gillade Instagram-inlägg

Jag lade upp bilden ovan och ett gäng bilder på våra ståtliga solrosor ute i trädgården och skrev så här:

Eftersom förra årets solrosor blev omkring en meter höga hade jag inte förväntat mig så mycket högre solrosor än så i år. Den lilla solros jag håller i på första bilden blev årets minsta. Något djur åt upp det mesta av den i början av säsongen och den hade sedan svårt för att komma ikapp sina syskon. Men om ni bläddrar till de andra bilderna ser ni att årets solrosor i övrigt har blivit över två meter höga. Så stolta och fina de är när de står där!

Hemligheten till höga solrosor? Massor med vatten, ny jord vid några omgångar och binda upp dem om de börjar bli svajiga. Tycker de skänker så mycket glädje med sin soliga look!

🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻 @karinaxelsson.se

Vad jag ser fram emot i helgen

Det är fredag kväll när jag skriver detta. Jag är trött, du som läser  och känner hur väl jag behöver helgen för att återhämta mig. Så det ska jag göra plus pussa på mina barn och man mycket! <3

Ta hand om dig, du som läser här! Du är värdefull och jag hoppas att du får en fin helg som du mår bra av!

Lämna en kommentar

Annons
Annons