Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Veckans Bästa ♥

Tänk vad livet går i berg- och dalbanor ändå. Ena dagen är det sol och glädje och den andra dagen är det kämpigt och molnigt. Jag ska verkligen inte klaga, men konstaterar att det ju är så mer eller mindre för oss alla. Här på min blogg vill jag att det ska kännas glatt och varmt, vilket är varför jag väljer att fokusera på det bästa från veckan i denna typ av inlägg.

Håll till godo för här kommer det bästa från den här veckan!

Veckans bästa – vecka 38 2020

Vacker morgon

Veckans vackraste

Tidigt igår morse hade jag en tid hos tandläkaren. Ännu tidigare tog jag mig dit och hann på så sätt med en promenad längs med vattnet samtidigt som en magisk morgonsol tog sig upp bakom horisonten och mellan molnen. Wow, vilken magisk start på den dagen!

Veckans träning

Armhävningar vid parkbänk

Måndag: Löpning med styrkestopp << Checka in upplägget via länken. Jag gillar det så skarpt!

Skogslöpning

Tisdag: Ni vet hur mycket jag älskar att kunna kombinera träning med transport och praktiska göromål. I tisdags morse efter att jag hade lämnat barnen på skolan åkte jag vidare med bilen och in med den på service. Sedan transportsprang jag en omväg hem till mitt hemmakontor. Blev en skön skogsrunda och bilen hämtade jag sedan genom att gå dit.

Träning på jobbet

Onsdag: Vi börjar återgå till kontoret alltmer och den här veckan har jag varit där tre gånger. Denna dag tränade jag även inne på kontoret. Det blev Tabata-träning på lunchen i ett av våra mötesrum. Så bra!

Yoga

Torsdag: Yoga på lunchen med ett par kollegor – digitalt

Fredag: Jag sitter just nu på ett tidigt morgontåg in till stan och ska inleda med att springa till ett utegym för att träna där. Sedan blir det frukost med syster!

Cykeltur till hästen

Veckans mysigaste

Detta inlägg som jag skrev i början av veckan handlar om en så mysig utflykt, som jag är så tacksam för.

Veckans mest boostande

Det kommer garanterat bli frukosten jag ska äta med syster denna morgon. Vi ska ses på Pom & Flora och jag vet att både maten och samtalet kommer boosta mig!

Havrekakor med choklad - recept

Veckans godaste

Det måste ju bli mina havrekakor med stora bitar av choklad. Åh, magiskt goda är de!

Veckans mest inspirerande

Att vi börjar ta oss tillbaka till kontoret alltmer!

Tragedier och en rosa himmel

Veckans mest lästa inlägg

Många av er har läst det inlägg om tragedier som jag skrev tidigare i veckan. Det handlar om hemska sjukdomar som cancer och om självmord samt hur vi kan vara med och bidra till att detta minskar.

Veckans mest gillade Instagram-inlägg

Bada på hösten

Jag lade upp bilden av mig på bryggan och skrev detta:

Nu börjar den tiden på året när jag oftast får vara ensam på bryggan. Eller annars i sällskap med en vän, som när @heidistraining och jag var här i torsdags.

Nu är det inte så många som badar längre, men jag tycker att den bästa badperioden börjar nu. Än så länge är det tillräckligt varmt i luften och i vattnet för att kunna ta ett dopp i mitten av löpturen. Men snart blir det till att torka sig och på med varma och torra kläder direkt efter badet istället.

Att jag vill fortsätta med kalla bad resten av hösten och även i vinter har att göra med den fantastiska känsla i kroppen och knoppen som det ger. Men också pga punkterna nedan.

Kalla bad är nämligen bra för hälsan:

💙Minskar halter av stresshormoner

💙Stärker immunförsvaret

💙Ger bättre smärttålighet

💙Minskar infektionskänsligheten

💙Ger bättre sömn

💙Förbättrar förmågan att hantera stress och oro

💙Ger mer energi och mindre trötthet

💙Minskar risken för nedstämdhet

Denna fakta har jag hittat på @mabra_com

Är ni med mig och kallbadar året ut?

🌊💙💦👙🤩🙌 @karinaxelsson.se

Vad jag ser fram emot i helgen

Jag ser som vanligt fram emot häng med familjen och tänker inte planera så mycket mer än så. Kravlöst och skönt, vill jag ha det!

Lämna en kommentar

Annons
Annons