Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

15 000 steg om dagen – Gör det du också!

Löpning en lördagsmorgon på hösten

När jag nyligen gick igenom vad jag bloggade om i oktober förra året upptäckte jag bland annat det inlägg jag skrev om att börja gå minst 10 000 steg om dagen. Jag blev först förvånad. Var det så pass länge sedan jag bestämde mig för att börja med det? Men insåg snabbt att det var det ju och att jag alltså om bara någon veckan har lyckats med utmaningen att gå minst så långt varje dag i ett år nu. Faktum är att jag för några månader sedan bestämde mig för att öka upp detta med 5 000 steg till om dagen. Så numera går jag minst 15 000 steg om dagen?

Jag som tidigare hade vissa dagar i veckan när jag knappt kom upp till hälften av 10 000 steg om dagen har nu fått en fin rutin i att knåpa ihop mina 15k varje dag. Det är inte utan att jag är lite stolt faktiskt!

Löpning en lördagsmorgon på hösten

Precis som jag skrev i detta inlägg så har jag hela tiden haft ganska lätt att få till många steg de dagar jag jobbar. Det har liksom blivit en vardagsrutin för mig att parkera bilen längre bort från stationen för att gå dit istället. Men på helgerna har jag tidigare varit ganska så stillasittande. Där är det stor skillnad nu. De dagar som det inte har blivit så många steg på naturligt sätt ger jag mig ut på en rejäl promenad och det är så fantastiskt skönt!

Morgonlöpning i Stockholm på hösten

Morgonlöpning i Stockholm på hösten

Varför 15 000 steg om dagen?

Att jag ökade upp till 15 000 steg om dagen hade att göra med att jag ofta kom upp i mer än 10 000 steg om dagen. Redan efter några månader kändes det som ett för mesigt mål att sikta mot. Jag började då sikta mot att klara 100 000 steg i veckan. När jag så att uppnått det regelbundet under en tid och jag insåg att det bara saknades 5 000 steg för att snitta på 15 000 steg om dagen så ändrade jag målet till det istället.

Nu har det gått ett gäng månader sedan jag formulerade om målet till 15 000 steg om dagen och jag känner att denna nivå är precis lagom. Den är så pass utmanande att jag måste planera in mycket vardagsmotion, promenader eller löpturer dagligen för att jag ska få till det, men det är fortfarande görbart och än så länge har jag inte missat en enda vecka.

Morgonlöpning i Stockholm på hösten

En fantastisk bonus av alla dessa promenader är alla de vackra naturupplevelser jag får vara med om. Jag får dessutom mycket frisk luft och jag får fler stunder av egentid. Win win win på en massa plan!

Är du med mig i utmaningen 15 000 steg om dagen? (Om du vill få några fler tips på hur jag lyckas få till mina dagliga steg läs detta inlägg.)

4 kommentarer

  1. Hej Richard, kul att höra att du gillar min blogg! Härligt att du har hittat en metod som fungerar för dig!

 1. Hej Karin!

  Tack för ditt inlägg

  Jag började med 15000 steg om dagen för 96 dagar sedan. Det är ett fantastiskt sätt för att kunna må bra i både kropp och själ. För att kunna få ljuset som vi så väl behöver nu när snart dagsljuset är en bristvara. Som en bonus på detta har lyckats sänka mitt BMI ganska ordentligt, vilket var välbehövligt då det låg aldeles för högt utan att behöva ändra så mycket på kosten.
  Allt gott och lycka till

  1. Hej Bea,

   Det låter ju helt fantastiskt bra! Visst är det härligt med alla dessa promenader och som du säger är det ju massor värt att komma ut i dagsljus! Keep it up och tack för din kommentar!

   Kram Karin

Lämna en kommentar

Annons
Annons