Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Äppelscones – recept på ljuvliga scones med äpple

Äppelscones recept

Om det är något som passar bra att fika eller äta till frukosten på hösten så är det scones. Och hör här, för jag har hittat till en variant på scones som är galet svårslagna så här på hösten och i äppeltider. Ja, just det: Äppelscones!

Alltså, varma scones med smak av äpple med smör och äppelmarmelad på samt en varm kopp te. Hr gott låter inte det!?! Så gott! Jag bakade dessa scones i söndags och de gick åt i ett nafs, kan jag säga. Här får ni mitt recept på äppelscones.

Äppelscones recept

Äppelscones recept

6-8 stycken

  •  4 dl mjöl (jag hade vetemjöl denna gång, men fungerar annars med graham- eller rågsmjöl)
  • 2 tsk bakpulver
  • en uns salt
  • 50 gram smör
  • 2 dl mjölk
  • 1-2 äpplen, rivna

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Skär smöret i bitar och tillsätt det. Blanda ihop smeten med händerna. Häll i mjölken och de rivna äpplena och få ihop smeten till jämn.

Lägg bakplåtspapper på en plåt och klicka ut klickar.

In i ugnen på 250 grader i ca 10-12 minuter. Låt äppelsconesen svalna något, men servera sedan så snart som möjligt!

Äppelscones recept

Jag dukade fram en bricka med sconesen samt tillbehör och det var så där höstigt mysigt som det ser ut. Visst var det passande att jag hade köpt hem ett äppelte också från PUKKA?! Ni måste testa denna smak av vildäpple och kanel om ni inte redan har. Super god!

Äppelscones recept

Äppelscones recept

Att röra ner rivna äpplen i sconessmeten är också ett smart sätt för att få barnen att äta mer frukt. Och om du har mycket äpplen att göra av med från årets skörd är ju detta ett ypperligt sätt!

Äppelscones recept

Äppelscones recept

Marmeladen med äpple och kanel från St. Dalfour gör sig väldigt bra till dessa äppelscones. Och jag älskar att den är gjort 100% av frukt och inget tillsatt socker.

Äppelscones recept

För mig var det en nyhet det här med äppelscones. Men jag lovar att det inte var sista gången jag bakade dessa scones till oss!

Äppelscones recept

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons