Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Löpning i gryningen medan solen färgar himlen rosa

Löpning i gryningen / Löpning i mörker

Jag skrev igår om det mysiga med mörk och kall morgonlöpning samt hur den var för mig just igår morse. Till en början var gårdagens löpning just sådan: mörk och kall. Men mot slutet av den var färgad i rosa och gult istället. Min morgonrunda blev en fin löpning i gryningen istället och jag fick njuta av en vackert färgad himmel. Här vill jag skriva mer om det härliga med att springa i gryningen.

Löpning i gryningen medan solen färgar himlen rosa

Löpning i gryningen

Det var medan jag sprang längs med den långa gång- och cykelvägen mellan fältet och bilvägen som jag såg att himlen började ljusa borta vid horisonten. Jag som innan hade sprungit i ett mörker och njutit av det fick istället njuta av det vackra med en himmel i gryningsljus.

Att springa i gryningen är lite symboliskt egentligen. Det blir så tydligt att en ny dag är på ingång och att det är i detta nu vi sätter förutsättningarna för den. Jag går från nattens dvala och vaknar sakta men säkert till liv och medan solen färgar himlen allt vackrare kommer de positiva och glada tankarna till mig. Det är som att det inte går att tänka negativt när dagen gryr på detta vackra sätt!

Löpning i gryning

Löpning i gryningen

Jag kan inte få nog av denna typen av morgonhimmel och jag tror att det har att göra med att den påverkar mig så positivt rent mentalt. Det är en magisk känsla att vara som ett med morgonen, stunden och den vackra himlen! Konstigt egentligen att det är så jag känner för just denna himmel finns ju där för alla.

Annat som är härligt med löpning i gryning:

  • Det ger mig en härlig kickstart av dagen!
  • Jag blir ordentligt hungrig på frukost och äter en rejäl sådan direkt efter.
  • Under tiden lyssnar jag på en podd som ger mig bra inspiration inför dagen.
  • Träningen klaras av direkt på morgonen och jag kan känna mig nöjd med det resten av dagen.

Nu sitter jag här dagen efter min löpning i gryningen. Det är fortfarande tidig morgon och mörkt utanför. Jag ser fram emot att snart springa ut i gryningen igen. Denna gång blir det löpning till ett utegym för att träna där, förhoppningsvis i sällskap med en grynande och vacker morgonhimmel!

Lämna en kommentar

Annons
Annons