Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Minst ett kallbad i månaden hela året

Kallbad i oktober

Jag har ju tidigare skrivit om hälsofördelarna med att bada kallbad, men det är inte bara därför som jag har bestämt mig för att göra minst ett kallbad i månaden hela året. Jag vill göra det också för att jag tycker att det är så härligt uppfriskande och det gör mig på så gott humör. Här berättar jag mer om mitt WHY för detta och hur det var när jag badade ett kallbad förra veckan.

Därför vill jag bada minst ett kallbad i månaden hela året

Fram till och med september har det fungerat att springa till sjön för att ta ett dopp och sedan springa hem. Nu i oktober när kylan har kommit känns inte det så lämpligt att göra så längre. Att springa en längre sträcka med blöta badkläder är sannolikt inte så bra att göra när det är så pass kallt som det är nu.

Vi bor ca tre kilometer från sjön och nu när jag ska kallbada under vintersäsongen tar jag bilen ner till sjön för att springa där på plats istället innan jag doppar mig. Så gjorde jag i torsdags när jag senast kallbadade.

Det var fortfarande lite mörkt när jag kom ner till sjön då på morgonkvisten. Älskar denna tid på året när mina löprundor på morgnarna startar i dunkel och det ljusnar alltmer medan jag springer!

Elljusspåret

Kossor Jag sprang in i elljusspåret och stötte ganska snabbt på ett gäng kossor, som stod precis intill stigen och betade. De såg smått chockade ut när jag kom springande, men flyttade snällt på sig.

Det var först mot slutet av springrundan som elljusen släcktes och dagsljuset var helt närvarande.

När jag hade sprungit klart kom jag ner till sjön igen och då var det så här fint!

Armhävningar

För att pumpa in ännu lite mer värme i kroppen gjorde jag ett gäng armhävningar där på bryggan.

Kallbad minst en gång i månaden

Så tog jag av mig till baddräkten. Den hade jag haft på mig under löpkläderna hela tiden. Jag hade med mig både badtofflor och handduk, vilket är välbehövligt nu när det är så kallt i luften.

Kallbad minst en gång i månaden

En sista titt på det vackra och sedan klev jag långsamt ner i sjön.

Kallbad minst en gång i månaden

Karin Axelsson kallbadar

Karin Axelsson kallbadar

Nere i vattnet sjönk jag ner så långt ner jag kunde utan att doppa huvudet och räknade där långsamt till tio. Detta medan jag djupandades. Vet inte exakt hur kallt sjövattnet är nu, men skulle tippa på drygt tio grader. Det börjar med andra ord bli riktigt kallt i vattnet, men det kommer vara ännu kallare i november.

Karin Axelsson efter kallbad

Att först springa och sedan kallbada är så fantastiskt härligt och jag hoppas att du med mina bilder och min text har förstått mitt WHY till varför jag kallbadar!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons