Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Tankens kraft – Styr hur du mår med tankens kraft

Löpning och tankens kraft

Tankens kraft är så stark och för mig blir det alltmer tydligt hur pass mycket vi kan påverka vårt mående med vad vi tänker och lägger vårt fokus på. All respekt att man kan må dåligt ändå, men jag tror att vi kan göra stor skillnad genom tankens kraft.

Tankens kraft och hur vi kan styra den

De tankar vi har i huvudet direkt när vi vaknar på morgonen skapar förutsättningar för hur just den dagen ska bli. Därför väljer jag att tänka på sådant som jag är tacksam för och sådant jag ser fram emot med just denna dag direkt när jag vaknar. Ibland är min första tanke när väckarklockan ringer negativ, som ”Nej, jag orkar inte gå upp nu” eller ”Usch, vad nervös jag är för X som jag ska göra idag”. Då försöker jag vända de tankarna och hitta till de positiva istället.

Tankens kraft

Det finns så många i min närhet som är sjuka eller mår psykiskt dåligt. Att jag inte behöver uppleva det är en sak som jag är tacksam för och faktum är att jag ibland brukar tänka detta på morgonen: ”Tack för att jag får leva ännu en dag!”

Just denna torsdagsmorgon när jag vaknade upp tänkte jag dessa positiva tankar:

❣️Idag ska jag få promenera en lång morgonpromenad i skogen. Eftersom mannen lämnar barnen behöver jag inte stressa hem och jag kan promenera tills solen har gått upp.

Yoga och tankens kraft

❣️Den låsning jag har haft i skulderbladet de senaste dagarna är nästan borta och jag kommer kunna yoga som planerat på lunchen.

❣️Jag ska jobba hemifrån idag, vilket innebär lite mer tid med mannen och barnen.

Jag frågade förresten vår 9-åring igår vad han är tacksam för och då sade han: ”Att vi har mat på bordet, tak över huvudet och att vi har varandra.” Åhh! Så sant!❤️

Att jag visualiserar det positiva som ska hända denna dag direkt på morgonen gör att jag fylls av glädje och härlig förväntan. Med tankens kraft gör jag skillnad och hittar till glädje varje dag. Det kan vi alla göra!

Lämna en kommentar

Annons
Annons