Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Träningsupplägg i utegym – övningstips att göra i utegymmet

Träningsupplägg i utegym

Jag har vaknat upp denna torsdag med en rejäl träningsvärk i rygg och axlar. Det kan jag tacka gårdagens styrketräningspass i utegymmet vid jobbet för!

Är ni som jag och älskar att ha träningsvärk? För mig är en rejäl träningsvärk ett bevis på att jag har tränat både bra och utmanat muskler som jag inte tränat på just det sättet på ett tag. Idag startar jag dagen med en längre promenad för att mjuka upp kroppen på ett skönt sätt.

Jag hade egentligen ingen exakt plan för gårdagens träningspass i utegymmet. Övningarna kom till mig vartefter och när jag sedan summerade passet kände jag mig väldigt nöjd med det. Just därför vill jag dela med mig av gårdagens träningsupplägg i utegym.

Träningsupplägg i utegym – övningstips

Träningsupplägg i utegym

Jag utgick från kontoret och därifrån till det närmaste utegymmet är det ca en kilometer. Att jogga/springa dit och tillbaka blev ett bra sätt att få till en bra uppvärmning och en skön nedvarvning.

Gårdagens träningsupplägg får du här – alla styrkeövningar i set om tre:

💪Löpning 1 km
💪Knäböj
💪Armhävningar
💪Häng i romerska ringar med bålövning
💪Marklyft med skivstång
💪Situps på sned bänk
💪Dips
💪Smala armhävningar
💪Jämfotahopp upp på bänk
💪Utfallsgång
💪Löpning 1 km

 

Som ni märker var en del av övningarna sådana som man kan göra i princip vart som helst medan några utfördes vid en av utegymmets maskiner eller redskap. Med lite fantasi och kreativitet kan du utföra ett sådant här träningspass även på platser där det inte finns ett utegym. Du får helt enkelt anpassa övningarna marklyft och häng i romerska ringar till några liknande övningar.

Träningsupplägg i utegym

Jag älskar att ha sådant här flow i träningen. Jag hade som sagt inte en strukturerad plan inför passet igår utan istället lät jag övningarna komma till mig vartefter. Kanske var det den sköna höstluften eller den fina utsikten som inspirerade mig? Vad vet jag, men jag hoppas att det pass jag fick till kan inspirera någon av er till att göra något liknande!

Oktobermorgon

När passet i utegymmet var klart gick jag ner till vattnet och njöt en liten stund. Sedan sprang jag i ett skönt tempo tillbaka till kontoret och en dusch.

Kolla gärna in en samlingssida med alla mina inlägg om utegym här och här hittar du mitt inlägg om hur vi byggde vårt egna utegym.

Lämna en kommentar

Annons
Annons