Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Grattis till huset! – Vi firar 10 år i vårt hus!

sommar i trädgården

Det känns nästan lite overkligt att det faktiskt är hela tio år som vi har bott i vårt hus. På den här dagen för exakt tio år sedan var första gången som vi satte nyckeln i låset och klev in genom dörren till ett sprillans nytt trähus där lukten av nymålat fortfarande fanns kvar i väggarna. Då var det bara jag och mannen och första barnet kom först ett år senare.

Huset hade byggts klart bara några dagar innan och vi såg fram emot att inreda det och göra det till vårt. Tomten var en enda stor leråker och jag minns att jag tyckte det var lite deppigt att titta ut på denna lera. Det kändes så långt bort innan vi skulle kunna titta ut på en vacker trädgård, men så här tio år senare kan jag konstatera att vi har fått njuta av många vackra trädgårdsår sedan dess. Men det tog några år innan trädgården var etablerad.

Igår firade vi husets 10-årsdag med våffeltårta och teckningar från barnen. Det är fint att se tillbaka på alla dessa år i huset, speciellt med tanke på att det har hänt så mycket under dessa år och att barnen har växt upp här. Det är också fint att tänka på att vi sannolikt kommer bo i huset många år till, gissningsvis mer än tio år till. Jag hoppas i alla fall det!

Här kommer ett gäng bilder på vårt älskade vita trähus och vår ljuvliga trädgård, som vi trivs så bra i. Stort grattis på 10-årsdagen huset!!

När sommaren var som vackrast - hemma i vår trädgård i juli

Blommig byxdress

Den fina blomsterslänten tog några år att odla fram. Nuförtiden är det en fröjd när alla fina blommor står i sin prakt på somrarna!

Trädgården på kvällen

Det är mysigt att vi har en balkong, även om vi faktiskt inte nyttjar den fullt ut. Här ovan ser vi utsikten från balkongen, särskilt fint är det höstkvällar som denna när solen är på väg ner över området.

sommar i trädgården

Här har vi huset i juni när spireahäcken blommar som bäst. Älskar den inramningen av tomten!

sommar i trädgården

syrenberså i trädgården

syrenberså i trädgården

När syrenerna blommar är det som vackrast. Detta gäller även hemma hos oss.

Skymning i trädgården

Sommarkvällar på den lilla verandan alltså. De är bra ljuvliga ändå!

Hängsälj och blommor i trädgården

Purpurapel hemma hos oss

Det går inte att komma ifrån att trädgården är som vackrast under sommarhalvåret och jag är så tacksam till att vi har fått till det så vackert med alla träd, buskar och blommor.

Tacksamhetslistan

Att sitta här med en kaffe är bra härligt. Mannen har satt upp en skylt ovanför korgstolen där det står “Stress free zone”. Den försöker vi leva efter.

Ljuvlig septemberkväll hemma hos oss

Badtunnan skaffade vi oss redan andra våren i huset. Den älskas av oss alla i familjen och det är egentligen kvällstid samt under den kalla årstiden som den är som härligast att bada i.

Ljuvlig septemberkväll hemma hos oss

När mörkret sänker sig över trädgården är det fint att vi har belysning som lyser upp här och var på tomten. Mannen är duktig på att fixa sådant. Här i paviljongen har vi också infravärme så att vi kan sitta kvar där fastän det är svalare i luften, om vi vill.

Glamping hemma

Glamping hemma

Glamping hemma

Ni som följer mig vet att vi på sommaren gärna nyttjar paviljongen på ett annat sätt också. Jag och barnen gillar att sova där på natten, vilket är extra härligt de sommarnätter som är extra varma. Här kan du läsa mer om när vi sover i trädgården och här om hur vi gör vår Glamping hemma.

Huset och tomten är vackra även så här års i höstskrud. Och vad mysigt det är att barnen är så stora nu att de kan hjälpa till med en del av trädgårdssysslorna!

Vårt älskade hus i morgonljuset. Älskar att det ligger precis intill skogen! Barnen kan leka fritt i skogen och vi kan gå rakt in där när vi ska ta en löprunda, gå en skogspromenad eller plocka blåbär. Vilken lyx det är!

Snö och vinter hemma hos oss

Utomhus är bäst - ute i vinterväder

Ser fram emot den vinter i trädgården som komma skall!

Att få njuta av den vackra utsikten från våra fönster är också härligt…

… likväl att få njuta av vackra solnedgångar på andra sidan fönsterna!

Vill slutligen lyfta några av höjdpunkterna av de olika byggen och projekt som vi har gjort på tomten under dessa tio år:

Bygga koja i skogen

Fika vid koja i skogen

Barnen och deras grannkompisar kämpade länge med att bygga en koja i somras. När de till slut var klara med den och kunde inviga den med ett fika utanför kojan var de så nöjda och stolta.

Här kan du läsa mer om barnens koja i skogsbrynet intill tomten.

Vårt utegym i trädgården

Utegymmet som vi byggde för drygt två år sedan var bland det bästa vi har gjort. Älskar att mannen är så händig och att vi har detta gym intill vår odlingshörna nu!

Läs här om hur vi byggde vårt utegym.

Utegym i vår trädgård

Även vintertid har vi mycket glädje av vårt utegym!

Vårt växthus

Slutligen vill jag nämna vårt växthus som en av de bästa sakerna vi har gjort i trädgården. Det var kämpigt, men så värt det. Här kan du kika in på fler bilder av vårt växthus.

Garden Life / Trädgårdsliv - KarinAxelsson.se

Vårt växthus

Växthuset står där sedan 2019 och är vårt senaste tillskott av byggprojekt på vår tomt. Få se vad som blir nästa, men tills vi vet det njuter jag av allt fint vi har vid och i vårt 10-åriga hus!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons