Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Ha barnkalas under Corona – tips på sätt att fira sitt barn

Barnkalas under Corona

Idag fyller vår förstfödde nio år och som vi ska fira honom hela dagen. I vanliga fall hade han haft både kompisar över på kalas och storfamiljerna över på fika i helgen som var, men i och med Corona har det varit svårt.

Istället lät vi honom bestämma allt vi gjorde och åt i lördags och det visade sig att han verkade gilla att bli firad på så sätt. Såklart tycker han att det är tråkigt att han inte har kunnat bjuda in varken kompisar eller släkt, men han är ändå så pass stor att han förstår att det inte är så mycket att göra än att gill läget.

Mitt tips är alltså att fira sitt barn på det sätt vi firade vår Wilmer i lördags, genom att låta barnet bestämma agendan för hela dagen, självklart med enbart aktiviteter som fungerar att göra efter de restriktioner vi lever i.

Barnkalas under Corona – så här har vi firat vår 9-åring

Han hade fått berätta innan vad han ville att vi skulle göra under lördagen samt vad han ville att vi skulle äta. Det resulterade i en dag som blev på detta sätt:

Barnkalas under Corona - syskonen busar

Barnkalas under Corona - syskonen busar

Barnkalas under Corona - syskonen busar

🧇 Frukosten ville han skulle vara dessa mjuka våffelwraps med keso, banan och hallon. Jag älskar dem själv och ställde mig gladeligen att grädda våfflorna till frukost.

Mjuka våffelwraps med keso och hallon

Mjuka våffelwraps med keso och hallon

Vi har gjort dem många gånger förr och älskas av båda barnen. Att de är mjuka gör att man kan vika ihop våfflan till ett wraps och äta med den fyllning man är sugen på. Just keso samt frukt och bär blir riktigt gott som fyllning! Här hittar ni receptet på dessa våffelwraps!

Fotbollsspel på fotbollsplan

⚽️ Näst ut på agendan stod att åka till den stora fotbollsplanen för att spela fotboll. Framför allt ville han träna på målvaktsräddningar.

Fotbollsspel på fotbollsplan

Fotbollsspel på fotbollsplan

Han älskar verkligen fotboll och det var fint att få ge honom möjligheten att träna lite extra på just det. Under en liten stund kom solen fram när vi var där, vilket var härligt i sig!

Resten av dagen spenderade vi så här:

🍔 Hämtlunch från McDonalds.

🎮 TV-spel med både FIFA fotboll och BUZZ tillsammans med resten av familjen.

🧁Hembakade bakelser till fika och pappas raggmunkar till middag.

🎬 Film på bioduken ikväll med en film som han har valt.

Mer än så krävdes inte för att vår 9-åring skulle vara nöjd och idag ska vi som sagt fira honom hela dagen när han inte är i skolan. Sedan hoppas vi att det kommer gå att ställa till med ett riktigt kalas med de han vill bjuda in lite längre fram. ❤️

Barnkalas tips

Om du vill få massor av fler tips för barnkalaset klicka på länken. Där har jag samlat ett hel gäng tips, som passar för barnkalas, både i dessa tider och annars. Men det är klart, ska man bjuda in kompisar på kalas i dessa tider gör man bäst i att hålla till utomhus.

Lämna en kommentar

Annons
Annons