Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Det blir nästan aldrig som man har tänkt sig

Skogsutflykt med barn

Tänk att med barn blir det nästan aldrig som man har tänkt sig, men oftast blir det bra ändå. Just precis så var det denna helg. Vi hade en del aktiviteter inplanerade, men vi kunde inte utföra dem fullt ut. När jag blickar tillbaka på helgen tycker jag att den blev ganska så bra ändå. Bortsett från en del duster med vår 6-åring hade vi det mysigt och härligt och det är de stunderna jag tänkte fokusera på i detta inlägg.

En helg som inte blev som vi hade tänkt oss

I lördags var det ju Kladdkakans Dag. Under hela den dagen var jag dock inne på att denna temadag skulle vara på söndagen så jag och dottern förberedde för att baka kladdkaka på den dagen. Det var först på lördagkvällen som jag insåg att Kladdkakans Dag var på den dagen. Men det fick vara okej att vi bakade och åt av denna ljuvliga kaka dagen efter istället. Jag lät mig inspireras av kladdkakorna i detta recept och hade stora tankar om vår bakning. Men dottern fick bestämma och eftersom hon var inne på att baka en traditionell klassisk kladdkaka var det just det vi bakade.

När hon och jag bakar ihop brukar det vara vår egna stund tillsammans, vilket är så värdefullt. Att vi bakade gjorde vi såklart för att fira vår pappa i familjen och på eftermiddagen igår fikade vi tillsammans och firade honom.

appelmuffins-med-crumble-recept-5

Äppelmuffins med crumble

Förutom att baka kladdkaka bakade vi också dessa äppelmuffins med crumble. Dessa muffins är verkligen en sann favorit hos alla i vår familj. Med en klick vaniljglass är de ljuvliga!

Barnen firade sin pappa för fulla muggar och det var såklart ett härligt inslag i helgen.

Skogsutflykt med barn

Något som också var härligt igår var den skogspromenad som vi tog alla fyra tillsammans. Inledningen av den var visserligen inte så rolig. Dottern hade ett av sina värre raseriutbrott och det sög verkligen musten ur oss alla. Tänk då så magisk skogen är som ger en sådan kraft och energi! Det tillsammans med att vi till slut kunde resonera med henne gjorde att vi kunde avsluta vår skogspromenad på ett fint sätt.

Jag älskar att jag har fått tanka upp med mycket familjetid och utomhusvistelser denna helg. Helgen har visserligen innehållit flera tuffa stunder, men jag väljer att fokusera på de fina stunderna för de har faktiskt varit fler. Det blir inte alltid som man har tänkt sig, men det blir oftast bra ändå!

Lämna en kommentar

Annons
Annons