Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Eliminera energitjuvarna och skapa dig ett bättre mentalt mående

Meditativ löpning på morgonen

Vi har alla våra utmaningar och issues som vi kämpar med. För egen del har jag en sak som äter mycket av min energi just nu. Jag gör vad jag kan för att bekämpa denna energitjuv, men eftersom jag inte kan eliminera den helt blir det desto viktigare att jag eliminerar övriga energitjuvar som jag kan påverka samt fyller på med positiv energi från annat håll.

Hur är det för dig, har du funderat på vilka energitjuvar du har, som ger negativ energi eller tar av din positiva energi, och som du kan påverka? Nedan listar jag några av de jag har identifierat för egen del.

Energitjuvarna som jag kan och försöker eliminera

  • Dålig sömn: Om jag sover dåligt eller för få timmar en natt märker jag det direkt på min energi. Därför försöker jag prioritera sömnen högt!
  • Slösurfande och negativ input från sociala medier: Vi kan alla hamna där ibland, när vi slösurfar utan att det ger något. Försök att lägga ifrån dig telefonen så fort som du märker att det händer. Samma sak med konton i sociala medier eller appar och push-notiser som inte ger dig positiv input: avfölj, radera och ta bort!
  • Uteblivandet av frisk luft, vardagsmotion och träning: Om jag inte får tillräckligt att dessa tre tappar jag all energi och klarar inte av motgångarna lika bra. Oavsett hur tufft du har det i livet; se till att prioritera dessa tre!
  • Bra och näringsrik mat: Snabba kolhydrater och socker gör att vårt blodsocker åker upp och ner som en jojo. För att ge dig själv bästa möjliga förutsättningar till att må bra är näringsrik kost viktig. Om du har en bra kostgrund finns det självklart utrymme för den lite sämre maten mellan varven.
  • Skitsnack, dåliga relationer och okonstruktiva konflikter: Om du har sådant i ditt liv är mitt råd att försöka göra dig av med det.

Meditativ löpning i skogen

Så eliminerar du energitjuvarna

Det viktigaste är att identifiera energitjuvarna och vilka av dem som du kan påverka. Nästa steg är att jobba med dem aktivt, det vill säga försöka eliminera de saker som ger dig negativ energi och istället fylla på med dem som ger positiv energi. Det är också viktigt att identifiera vilka energitjuvar du har som är svårare att påverka. Här handlar det om acceptans och att lägga upp en plan för att kunna hantera denna energitjuv.

Ju mer av den positiva energin som du tillför till dig och ditt liv, desto mer av den negativa energin orkar du med. Så fyll på med det goda och positiva allt du kan!

Meditativ löpning

Bilderna i detta inlägg kommer från en alldeles galet magisk morgonlöpning i skogen. Det var bara jag, dimman och morgonljuset där och det gav mig så mycket positiv energi att jag kunde ta hur många utmaningar och tuffa situationer som helst den dagen.

Lämna en kommentar

Annons
Annons