Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Stärkt av hembakat fika och skogspromenader

Jag har sagt det förr och säger det igen: November kan bli den bästa månaden på året – för det blir vad man gör den till!

Denna novemberhelg som precis har passerat har jag blivit stärkt av framför allt mycket tid med familjen, men också av hembakat fika och skogspromenader, sådant som går att göra oavsett månad och trots att det råder en Pandemi i vår värld. Här kommer några härliga bilder från den helg som nyss har varit och som jag går stärkt ifrån.

Poké Bowl lax

Lördagen bestod av en hel del praktiska göromål så för att slippa laga mat också unnade vi oss hämtmat till lunch. I närheten av oss finns en liten restaurang med sushi och andra goda asiatiska maträtter. Min favorit därifrån är Poké Bowl med lax och den var lika god som den brukar vara även denna gång.

Sonen hade en kompis över hela dagen och det var så härligt att se lyckan i hans ögon över detta. Om en dryg vecka fyller han år och vi hade sagt att vi skulle fira honom lite redan denna helg. Han fick därför önska fikat på lördagen och på hans önskelista stod hallonpaj. Dottern sade att hon hellre ville ha kladdkaka så jag ställde mig och bakade båda dessa.

Fika med hallonpaj och kladdkaka

Vilket fantastiskt gott lördagsfika det blev med både hallonpaj och vaniljsås samt kladdkaka och vispad grädde. Wow!!

Skogspromenad med familjen

Medan lördagen stärkte oss i form av gott fika och den sköna känslan efter att ha fått mycket praktiskt gjort stärkte söndagen oss med mycket utomhusvistelser och rörelse. Direkt efter sonens fotbollsträning gav vi oss ut i skogen. Vi traskade på de leriga stigarna och njöt av att solen sken in mellan trädstammarna. Så fantastiskt fint det var denna novemberdag!

Skogspromenad med familjen

Skogspromenad med familjen

Att få vara ute i naturen tillsammans med de man har kär… Jag kan inte tänka mig något bättre och som denna promenad stärkte mig resten av dagen och fortfarande gör!

Promenad vid solnedgång

Promenad vid solnedgång

Efter lunch och ett par omgångar sällskapsspel med barnen tittade jag ut och fick se den vackraste av solnedgångar. Klockan var bara runt 15 och det var fortfarande mycket kvar av dagen. Jag kände att jag behövde få komma ut igen och då ingen annan i familjen var sugen på det just då blev det en ensam promenad denna gång. Helt okej det med eftersom jag fick njuta av en magisk skymning och en intressant podd i öronen.

Lediga helger är en möjlighet till att ladda batterierna inför veckan och stärka måendet. Och som jag känner mig laddad efter denna fina helg i november. Hoppas att du känner detsamma!

Lämna en kommentar

Annons
Annons