Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Kallbad november – om mitt första novemberdopp

De flesta av er har nog koll på min ambition att bada minst ett kallbad i månaden hela året, det vill säga tills sommaren kommer och vattnet är varmt igen.

Igår morse var det dags för mitt kallbad november så får vi se om jag tar några fler dopp innan månaden är slut. Här får du min kallbadsmorgon i mitten av november.

Kallbad november

Vi har hittills i år haft en väldigt mild november och det var nio grader i luften när jag gav mig iväg tidigt på morgonen. Jag tog bilen till elljusspåret, som ligger intill en badplats vid sjön. Min ryggsäck med handduk och ombyte lämnade jag i bilen medan jag sprang ett varv i spåret.

Det är så skönt att springa sig varm eller göra någon annan svettig aktivitet innan det är dags för doppet. Ett varv i elljusspåret fick räcka denna morgon. Sedan gick jag en extra sväng för att vänta in morgonljuset.

Det började ljusna alltmer medan jag promenerade den sista sträckan bort mot sjön. Jag såg inte till en enda människa och det kändes så lyxigt att få ha all denna natur för sig själv!

Kallbad november

Så gick jag och hämtade min ryggsäck i bilen och gick ner till bryggan. Eftersom jag just nu har som utmaning att göra 25 armhävningar om dagen betade jag av dem först. Skönt att bli ännu lite varmare i kroppen!

Kallbad november

Baddräkten hade jag på mig under och Foppa-tofflorna hade jag med mig. Jag bytte om och så var det dags.

Alltså, min förväntan inför ett kallbad är så skön. Den består av glädjepirr och en längtan efter den där sköna känslan i kroppen, som uppstår efter några sekunder i vattnet.

Kallbad november

Kallbad november

Kallbad november

Kallbad november

Jag gled nedför badstegen. Som vanligt var de första sekunderna lite skräckfyllda då det var riktigt kallt i vattnet. Kan det vara runt 5-6 grader nu? Men så fort jag sjönk ner med vattnet upp till axlarna och slappnade av så kändes det bra.

Kallbad november

Kallbad november

En mössa är skönt att ha när man badar kallbad i november. Det kunde jag konstatera. I övrigt var det precis så underbart och uppfriskande som jag hade förväntat mig!

Fler kallbadinlägg:

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons