Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Vikten av att hitta stunderna för utomhusliv

Utomhusliv på hösten

Jag märker av de på så många i min omgivning nu. Många är trötta och lite deppiga över att vi går in i den mörka årstiden nu samt att situationen med Corona påverkar oss negativt på många sätt. Jag skrev häromdagen om vikten av att hålla fast vid hemmaträning i dessa tider och jag vill här slå ett slag för vikten av utomhusliv, helst i dagsljus. Vi måste försöka prioritera det eftersom vi då har bättre möjligheter till att hålla oss piggare, gladare och mer fyllda av energi.

Utomhusliv på hösten och hur vi kan prioritera det

Bilderna i detta inlägg är från sista söndagen i oktober när jag unnade mig en dryg timme av egentid i skogen och vid sjön. Färgerna på träden sprakade, det var kyligt i luften och det gav mig massor av energi att promenera där i min ensamhet samt avsluta skogsvistelsen med ett kallbad. Den typen av aktiviteter utomhus är så viktiga för oss alla att fylla på med så ofta som möjligt. Just den avslutande delen med kallbad får du såklart avgöra själv om du vill göra eller inte.

Utomhusliv på hösten

Utomhusliv på hösten

Min kompis Heide kör just nu en utmaning om att vara aktiv utomhus i dagsljus minst 30 minuter om dagen. Den typen av utmaningar är super smart att köra just nu. Vi är många som kan behöva lite av en push för att ta oss ut!

Jag har som löfte under denna årstid att förlägga minst ett av veckans löppass till lunchtid. På så sätt får jag både träning, frisk luft och dagsljus på samma gång. Och en paus över lunchen behöver man ju ändå ta.

Annars är mina promenader i samband med lämning och hämtning guld värda samt att vi satsar på att vara utomhus mycket dagtid på helgerna.

Utomhusliv på hösten

Att få stå vid en sjö när det är ljust och blicka ut är guld värt och värt varje minut det tar för att komma dit.

Vi måste alla hitta våra egna knep till så mycket utomhusliv i dagsljus som möjligt på hösten. Vi vet ju förutsättningarna, att det fram till slutet av december blir fler och fler minuter och timmar med mörker per dygn. Så det är bara att anpassa sig efter det!

Utomhusliv på hösten

Utomhusliv på hösten

Utomhusliv på hösten

Om du själv känner dig trött och vet med dig att du får för lite utomhusliv och dagsljus som det är nu: Sätt dig ner och fundera på vad du kan göra åt det. För något kan du göra – det är jag säker på!

Utomhusliv på hösten

Utomhusliv på hösten

Snart är det slut på dessa guldiga, färgrika vyer för denna gång. Då får vi njuta av annat istället när vi är utomhus. För det finns alltid något att njuta av!

Lämna en kommentar

Annons
Annons