Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Veckans vackraste löpning – om en ljuvlig löpning i soluppgång

Veckans vackraste löpning i soluppgång

Fastän det bara är tisdag morgon än så länge vågar jag lova att jag igår fick njuta av veckans vackraste löpning. Jag sprang Kungsholmen runt medan himlen gick från rosa till orange för att slutligen lysas upp av en vackert orange sol, som strålade som aldrig förr.

När jag hade kommit fram till Norr Mälarstrand och solen kom upp bakom horisonten kunde jag inte sluta att fotografera allt det vackra. Vilken njutning det var att springa i det vykortet! Här kommer en bildbomb från gårdagens vackra löpning.

Veckans vackraste löpning – bildbomb

Veckans vackraste löpning i soluppgång

Det hade precis börjat ljusna när jag inledde löppasset med utgång från mitt kontor. Himlen var vackert rosa och det var kyligt i luften.

Veckans vackraste löpning i soluppgång

När jag blickade ut över Karlbergskanalen syntes ett gult ljus spridas upp från horisonten.

Veckans vackraste löpning i soluppgång

Jag sprang vidare längst med Kristinebergs Strand och bort mot Rålambshovsparken. När jag hade sprungit genom tunneln där såg jag solen för första gången. Orange, varm och klotrund steg den upp där bakom träden. Det var så galet vackert och jag sprang med en stor förväntan vidare mot Norr Mälarstrand. Jag hade på känn att jag skulle få uppleva den mest magiska av soluppgångar där.

Veckans vackraste löpning i soluppgång

Veckans vackraste löpning i soluppgång

Veckans vackraste löpning i soluppgång

Jag stannade till vid strandkanten intill Mälaren och blickade ut över allt det vackra. Jag förstår verkligen varför svanarna och änderna trivs att simma runt där!

Veckans vackraste löpning i soluppgång

Helt klart värt att stanna upp från löpningen för en stund för att stå här och njuta!

Veckans vackraste löpning i soluppgång

Solen steg alltmer…

Veckans vackraste löpning i soluppgång

Veckans vackraste löpning i soluppgång

… och jag fylldes av värme.

Veckans vackraste löpning i soluppgång

Så fint med solglitter i vattnet!

Veckans vackraste löpning i soluppgång

Veckans vackraste löpning i soluppgång

En sista blick över sjön och solglittret….

Veckans vackraste löpning i soluppgång

Veckans vackraste löpning i soluppgång

… innan jag sprang den sista biten längst med Norr Mälarstrand och bort mot kontoret.

Veckans vackraste löpning i soluppgång

När jag sprang över Kungsbron kunde jag konstatera att det var vackert borta vid Stadshuset också.

Ja, att springa Kungsholmen runt är alltid en njutning, med den här morgonen var det ännu mer av en njutning än vanligt. Så tacksam för det!

3 kommentarer

  1. Åhh vad fint! Jag stannar aldrig när jag springer utan springer bara på, oftast med tidtagning igång. Ser så härligt ut att stanna ibland, fota och njuta – det ska jag också börja göra så kanske löpningen känns lite roligare!

    1. Ja, så vackert det var på denna runda!

      För mig är det tvärtom. Jag orkar inte hålla på med att ta tid längre, utan låter det få ta den tid det tar. Tycker det är så värt att stanna upp och njuta när det är vackert!

Lämna en kommentar

Annons
Annons