Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Ett Åre i sol – skidåkning i Åre fyra dagar innan jul

Vi kom fram till vårt Åre Björnen precis lagom till solnedgången på söndagen. Vi hade sett i våra flöden att den dagen hade bjudit på sol i Åre, men visste också att måndagen skulle göra det enligt väderprognosen.

Ett Åre i sol

Åre i solnedgång

När vi kom upp till vår lägenhet hade vi denna vy att njuta av och en stund senare var mörkret kompakt.

Åre i soluppgång

Morgonen efter, alltså igår imorse, såg vyn nästan exakt likadan ut. Solen var på väg upp och färgade himlen svagt rosa igen. Det vittnade om att vi alltså skulle få en solig och fin dag i backarna.

Åre i soluppgång
Åre i soluppgång

Lite njutning från vår balkong innan vi drog på oss utrustningen och stack iväg till liftarna i förmiddags.

Åre i sol

Igår var första dagen för barnen i sina varsina skidskolor. De verkade lite nervösa innan, men var nöjda efteråt. Och som ni ser sken solen rejält under tiden!

När de var på sina skidskolor fick jag och mannen lyxen att åka skidor på tu man hand i dryga timmen. Det händer inte ofta, men så här kommer det vara varje dag denna vecka. Lyxen!

Solen sken, det var vindstilla och bara ett par minusgrader idag. Vilken perfekt dag att åka skidor på! Om vi ska hitta något att klaga på var det lite skralt med snö i vissa backar och en del av liftköerna var rejält långa. Men, i det stora hela, så härligt!

Skidåkning i soligt Åre

Vi grillade korv till lunch och ena barnet försvann visst bakom en mössa.

Skidåkning i soligt Åre

Så avslutade vi skiddagen med att åka hela familjen medan solen gick ner och åter färgade himlen rosa. Tänk att barnen är så stora att vi kan åka rätt svåra backar ihop nu. Det är en milstolpe om något!

Nu väntar ett gäng dagar med mer skidåkning, kanske utan sol dock. Men vi fick njuta av solen en dag i alla fall!❄️☀️

Lämna en kommentar

Annons
Annons