Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Avfölj sociala medier-konton och må bättre -mina konkreta tips

Karin Axelsson om sociala medier och att avfölja konton

Jag läste ett citat inne hos Anja Forsnor i julas som löd:

“När du är inne på sociala medier jämför du ofta andras utsida med din egen insida”.

Detta fick mig att tänka till och bli lite ledsen. Jag vet att jag själv ibland kan glömma bort att filtrera när jag scrollar mitt flöde, men jag tror framför allt att det finns många unga som har stora problem med detta.

När jag går in i mina sociala medier försöker jag alltid sätta på mig ett par glasögon som ger mig den där extra förståelsen för att det jag ser inte är hela sanningen och hela livet för dessa personer. Ett annat knep jag har är att regelbundet avfölja de konton som inte ger mig den inspiration, pepp eller glädje som jag är ute efter när jag scrollar mina flöden.

Avfölj sociala medier-konton och må bättre – mina konkreta tips

Fundera på vilket syfte du har med att kolla din Instagram, Snapchat, Facebook, bloggar eller vad det är du kollar. Ta sedan bort allt det som inte uppfyller det syftet och jag kan lova dig att du mår genast bättre av att scrolla dina flöden.

Karin Axelsson om sociala medier och att avfölja konton

I mitt fall har jag nyligen avföljt de konton som inte ger mig pepp, inspiration och glädje. Alternativt inte är kompisars konton som ger mig en uppdatering av vad de har gjort den senaste tiden.

Det kan vara olika i perioder vad vi behöver för att de sociala medierna ska uppfylla det syfte vi är ute efter. Just därför går jag med jämna mellanrum igenom de konton jag följer och rensar bort de som inte uppfyller syftet just nu. Just detta gjorde jag senast igår och jag är så nöjd. När jag scrollar mitt flöde vill jag bli positiv i mitt sinne och inte tvärtom.

Karin Axelsson om sociala medier och att avfölja konton

Detta vill jag ha i mitt flöde just nu:

  • Starka kvinnor som inspirerar mig till att bli lika stark.
  • Vacker natur och upplevelser utomhus.
  • Träningstips
  • Vacker och god mat
  • Kloka ord om balans i livet, hälsa och välmående.
  • Gärna en hel del kalla bad också!

Detta vill jag inte ha i mitt flöde just nu:

  • Putande läppar och rumpor samt andra utseendefixerade bilder.
  • Konton med många gravidmagar och/eller bebisbilder.
  • Konton med nästan bara selfies.
Karin Axelsson om sociala medier och att avfölja konton

Skönt att rensa ut! Gör det du med om det var länge sedan sist!

Lämna en kommentar

Annons
Annons