Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Göra pepparkakshus med barn

Göra pepparkakshus med barn

Jag skrev ju om julförberedelser med barn för en vecka sedan. Då hade vi just haft en helg med olika julbestyr i form av plåta julkort i skogen, baka lussekatter och göra pepparkakshus. Förutom inslag av promenad med min syster och Pokémon-jakt med sonen och hans kompisar har den helg som precis har passerat varit väldigt lik. Gissar att även många av er har julstökat, julpysslat och julbakat den här helgen?

Göra pepparkakshus med barn

Vi fortsatte med byggande av pepparkakshus även denna helg. Alla på jobbet hade nämligen fått en byggsats med pepparkakshus hemskickad till sig och hemma hos oss var det jag och dottern som var peppade att ta tag i det bygget igår.

Eftersom pepparkakshuset var från jobbet kändes det viktigt att få till vårt P i Pineberry. Vi gjorde varsin bokstav och kan låtsas att det var hon som gjorde det P ni ser ovan. I övrigt gick det inte att bygga ihop något av bitarna i den sönderkrasade pepparkakssatsen…

Göra pepparkakshus med barn

Tur då att vi hade kvar våra små pepparkakshus från förra helgen. Med hjälp av dem byggde vi istället en hel stad!

Göra pepparkakshus med barn
Göra pepparkakshus med barn

Vi lade bomull i botten och ställde pepparkaksplank i bakgrunden. Dottern placerade ut alla husen och sedan strösslade hon popcorn över marken. Tänk vad mycket snö vi har i vår stad!

Vi limmade på små minigranar med hjälp av kristyr lite överallt och placerade skumtomtar runt om i staden. Visst blev det fint!

Göra pepparkakshus med barn
Göra pepparkakshus med barn

Att barnen är nöjda och glada när man julpysslar är verkligen det viktigaste. Och vår dotter var både nöjd och stolt över denna lilla stad. Så härligt!

Göra pepparkakshus med barn
Göra pepparkakshus med barn

När hon hade satt sitt sista finger på pepparkaksstaden…

Göra pepparkakshus med barn
Göra pepparkakshus med barn

… ställde vi den på bordet vid fönstret medan Lucia fick sprida sitt sken över den. Det var verkligen inte något sådant här vi hade planerat att göra, men blev ju bra ändå! Att göra pepparkakshus med barn är roligast när man inte har så höga krav och när barnet/barnen får vara med och bestämma – och det lyckades vi med denna gång.

Några av kollegorna har delat med sig av vad de har gjort för pepparkaksskapelser, men jag ser fram emot att få se fler av dem idag.癩

Lämna en kommentar

Annons
Annons