Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Julförberedelser med barn – kaos eller mysigt?

Julförberedelser med barn - julkort i skogen

Att fixa med julförberedelser tillsammans med barn kan vara alldeles underbart mysigt eller också ett galet kaos. För egen del älskar jag både julen, förberedelserna inför den samt att fixa med allt tillsammans med barnen och mannen. Men jag har lärt mig att man inte bör styra med detta under stress eller tidspress samt att man som vuxen gör rätt i att släppa på kontrollen en del.

I helgen fixade vi en hel del med julförberedelserna här hemma, både hela familjen, men mest jag och barnen. Resultatet blev säkert inte 100% perfekt, men det gör inget för vi hade (mestadels) mysigt under tiden och barnen var engagerade. Det är viktigast!

Julförberedelser med barn

Vi inledde denna helgs julförberedelser med att gå in i skogen. Barnen var klädda till Lucia och någon slags Tomtenisse och jag hade kameran i högsta hugg.

Julförberedelser med barn - julkort i skogen

Julförberedelser med barn - julkort i skogen

Planen var att ta det årliga julkortet, men mycket fokus lades istället på en risig gammal gran, som barnen prompt ville släpa med hem. Kanske inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Men de var goda över sitt gemensamma projekt och så länge de är glada är jag glad, liksom!

Julförberedelser med barn - julkort i skogen

Julförberedelser med barn - julkort i skogen

Lillasyster hittade en fin levande gran att ställa sig framför och jag knäppte av några bilder i all hast. Som ni ser gav hon upp ganska snabbt, men jag tror att jag lyckades fånga några bra ändå. Ikväll ska jag sätta mig och kolla igenom dem samt beställa julkort av motivet att skicka till nära och kära.

Julförberedelser med barn - lussebullsbak

Julförberedelser med barn - lussebullsbak

Resten av helgen lade vi mycket tid på bak och stök i köket, även där med engagerade barn. Båda var taggade på att baka lussekatter när vi drog igång det projektet sent på lördagen. Dottern hjälpte mig lite med saffransdegen och när det var dags för att baka ut lussekatterna hjälpte båda till.

Vi fick till ett härlig gäng med lussekatter i olika former. Tydligen går det bra att göra dem med pepparkaksformer också!

Julförberedelser med barn - pepparkakshus

På söndagens förmiddag startade vi igång med att göra pepparkakshus.

Jag hade valt att köpa färdiga delar till huset eller snarare husen. För i år köpte vi en låda med pepparkaksdelar till tio små hus.

Julförberedelser med barn - pepparkakshus

Julförberedelser med barn - pepparkakshus

Barnen var väldigt kreativa och bestämde själva hur de ville dekorera husen.

Julförberedelser med barn - pepparkakshus

Julförberedelser med barn - pepparkakshus

Med mini-marshmallows, små maränger och non stops blev husen hur fina som helst!

Julförberedelser med barn - pepparkakshus

Nu står de söta små pepparkakshusen så fina på vårt bord och sprider julstämning!

3 kommentarer

  1. Det handlar väl om vilka krav man har… tycker ju att det egentligen är det som är jul.. att man pysslar tillsammans oavsett om det blir stökigare o man borde ha städat på jul… till vilken nytta kan jag känna… att få njuta av kladdiga barn händer o glittrande ögon är JUL…

    1. Ja, viktigt det där att man funderar på vad som är viktigt på riktigt!! Julen ska få vara en så kravlös tid som möjligt, tycker jag!

Lämna en kommentar

Annons
Annons