Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Årets bästa 2020 – min årskrönika för 2020

Karins namnsdag och en fin bukett

Året 2020 är över och det är dags att summera det innan jag går vidare och lägger fullt fokus på 2021. Med tanke på Coronapandemin som slog till i början av året har 2020 varit ett utmanande och tufft år på många sätt. Men i vanlig ordning väljer jag att fokusera på det positiva och fina istället. Därför får ni här det bästa från mitt 2020, komprimerat i en liten årskrönika.

Årets bästa 2020 – min årskrönika för 2020

Jag väljer att berätta om det bästa från 2020 i form av ett gäng underrubriker. Häng med!

Årets namnbyte

Karinaxelsson.se header

I början av 2020 bytte jag namn på bloggen och mina övriga sociala mediekanaler till KarinAxelsson.se istället för Fitness & Hälsa, som varit namnet de elva första åren. Via länken kan du läsa mer om varför jag valde att göra detta namnbyte och med facit i hand känns det så rätt att jag gjorde det.

Årets bästa träningsminnen

Sedan mars månad har jag inte haft något gymkort eller annat träningsmedlemskap. Jag har pga pandemin inte heller deltagit i några lopp. Så 2020 har varit året när jag så gott som enbart tränat hemma eller utomhus. Det har blivit en mix av löpning, styrketräning med egen kroppsvikt, gummiband och kettlebells samt yoga/rörlighetsträning.

Eftersom jag älskar utomhusträning har mina bästa träningsminnen varit de som jag har skaffat mig ute i naturen.

Meditativ löpning

Som mina löprundor och träningspass i skogen och vid vattnet. Ljuvligt!

Årets äventyr

Det blev ju inte så många resor under 2020, men jag är tacksam för att vi kom iväg på två olika resor med husvagnen under sommaren. Den till Höga Kusten var den mest äventyrliga och som jag älskade att vara där!

Snibbens Camping Höga Kusten

Här har jag skrivit om fina Snibbens Camping där vi bodde.

Vandring Skuleberget Höga Kusten
Vandring Skuleberget

Här kan du läsa om äventyret när vi besteg Skuleberget

Vandring Slåttdalsskrevan

… och här om upplevelsen när vi vandrade till Slåttdalsskrevan.

Höga Kusten bron

Höga Kusten kan jag verkligen rekommendera som en äventyrlig och väldigt vacker plats att åka till. Här har jag samlat mina bästa Höga Kusten-tips.

Årets boost

Kallbad november
Kallbad

Det som har boostat mig väldigt mycket under 2020 är att jag började med att bada kallbad. Inte trodde jag att jag skulle älska det så mycket och att jag nu är beroende av det. Kika in här för att hitta alla mina inlägg om kalla bad.

Årets sista blåbärsplock

Alla härliga turer in i blåbärsskogen boostade mig också mycket i sensomras och höstas. Så mycket och så stora blåbär som det fanns 2020 har jag aldrig tidigare varit med om! Älskar att vi fortfarande har kvar av dem i frysen.

Årets vackraste

När jag blickar tillbaka i bild- och bloggarkivet för 2020 njuter jag fortfarande av hur vår trädgård såg ut under våren, sommaren och hösten. Eftersom vi var hemma mycket under detta år har jag haft ännu mer tid än vanligt att jobba i och njuta av trädgården.

Karins namnsdag och en fin bukett
Solrosor
När sommaren var som vackrast - hemma i vår trädgård i juli
Växthuset i kvällssolen

Några av de växter och stunder som var vackrast och som jag njöt mest av i trädgården 2020 ser ni ovan.

Gräsöbadens camping på Gräsö
Gräsöbadens camping på Gräsö
Gräsöbadens camping på Gräsö

Att få uppleva skärgården på sommaren är också vackert. Bilderna ovan är från årets andra husvagnstripp till Gräsö i Roslagens skärgård. Så vackert!

Årets projekt

Vi hade inget större projekt som att bygga utegym eller växthus detta år, vilket var väldigt skönt. Mina främsta projekt var istället de trädgårdsprojekt jag hade i form av att fröså och odla upp solrosor, luktärtor och tomater.

Karin Axelsson och tomater
Våra tomatplantor - sommaren 2020
Våra tomatplantor - sommaren 2020

Just vår tomatodling blev verkligen gigantisk och väldigt lyckad. Som vi fick njuta av färska tomater hela sommaren och en bit in på hösten!

Här kan du läsa om hur vi lyckades med våra tomatplantor.

Soltorkade tomater recept

Det blev så många tomater att jag var tvungen att hitta nya sätt att tillaga och förvara dem på. Soltorkade tomater gjorde jag i flera omgångar och de blev väldigt goda.

Årets mysigaste

Glamping hemma
Glamping hemma

Att sova utomhus och nära familjen är det bästa jag vet. Därför vill jag påstå att årets mysigaste var både när vi sov i husvagnen alla fyra och när jag och barnen sov ute i paviljongen ett antal nätter under sommaren.

Att sova ute i vår paviljong är som Glamping fast hemma. Här har jag skrivit mer om det.

Årets firande

sommar i trädgården
Nyttig Våffeltårta - recept

Den enda i “familjen” som fyllde jämnt 2020 var huset som fyllde tio år. Det firade vi med en nyttig våffeltårta i mitten av november.

Årets karriär

Det har varit ett speciellt år på jobbet. Vi har skött det mesta digitalt och inte kunnat träffas fysiskt så mycket. Men tänk att det har gått bra ändå!

Något som utvecklade mig mycket personligen under 2020 var att jag höll webinars för första gången.

Årets Åre

Åre i solnedgång
Åre

Att vi kunde åka till Åre över jul var helt fantastiskt. Vi beställde mat online och höll oss för oss själva hela tiden och på så sätt fick vi till en resa som fungerade i Corona-tider. Så magiskt att få uppleva snö och skidåkning för några dagar. Första skiddagen i sol dessutom!

Årets Instagram

Här ser ni de nio mest gillade Instagram-inläggen under 2020. De får tala för sig själva!

Lämna en kommentar

Annons
Annons