Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Kallbad januari – om årets första kallbad

Kallbad januari - årets första kallbad

Jag börjar känna mig mer och mer som en van kallbadare nu och skulle faktiskt påstå att jag har blivit smått beroende av det. Inte trodde jag att jag skulle bli det då i höstas när jag bestämde mig för att bada minst en gång i månaden hela året. Men så är det och det är så härligt!

I detta inlägg vill jag berätta om årets första kallbad som jag och vännen Heidi gjorde i lördags och som därmed också blev mitt första kallbad i januari.

Kallbad januari – årets första kallbad

Vi började med att springa en sväng i området intill badplatsen. Alltid lika skönt att få komma upp i värme innan badet och dessutom trevligt att få en pratstund med varandra innan det var dags för bad.

Kallbad januari - årets första kallbad

Vi hade parkerat bilen intill badplatsen och hämtade våra saker i den innan vi gick ner till stranden. Det krävs ändå att man har med sig en hel del när man ska kallbada. För mig är handduk, badrock, termosar med varmt vatten och dryck samt skönt ombyte och en tjock jacka ett måste att ha med.

Kallbad januari - årets första kallbad

Badbryggorna och stegarna var borttagna, vilket de är på de flesta badplatser nu. Synd, men det är bara att gilla läget och vada ner i vattnet istället. Heidi var snabbare än mig på att komma i vattnet denna gång och här ser ni mig precis innan jag ska gå i.

Kallbad januari - årets första kallbad

Så sprang jag ner i vattnet. För mig fungerar det bäst att skynda mig ner i vattnet. Just denna badplats har ganska så långgrunt vatten så det tog ett tag innan jag var på lagom djupt vatten för att kunna doppa mig.

Kallbad januari - årets första kallbad
Kallbad januari - årets första kallbad
Kallbad januari - årets första kallbad

Jag hann inte med att känna att det var kallt.

Känslan av kyla kom först efter en stund. När vi gick ner i vattnet igen för att ta några bilder kändes det som 1000 nålar i benen. Den känslan var inte så skön…

Kallbad januari - årets första kallbad

Men så fort vi kom upp på land igen och jag fick på mig badrocken var allt hur skönt som helst. Jag kunde stå riktigt länge denna gång, fortfarande med blöt baddräkt och bara badrocken på mig, utan att frysa. Säkert hjälpte det varma teet till något och att jag hällde lagom varmt vatten på fötterna direkt efter badet. Men i övrigt tror jag det hade att göra med att jag har vant mig vid kylan alltmer nu, vilket är helt ljuvligt!

Januaribadet och årets första dopp skedde den andra januari och var ljuvligt på alla sätt och vis. Jag längtar redan tills nästa gång jag ska bada!

Kallbad

Vill också passa på att nämna förra årets sista dopp, vilket jag och ett gäng andra kvinnor gjorde på Nyårsafton. Jag hade med mig barnen till badet och 6-åringen valde att också bada. Förstå vilken modig tjej hon är alltså!

Känns bra att jag både avslutade 2020 och har inlett 2021 med något så fantastiskt som kallbad!

Fler inlägg om kallbad:

2 kommentarer

  1. Jag fullkomligt älskar bilderna i detta inlägg! Så härliga känslor. Speciellt den första där du gör victory-tecknen. Gott nytt år!

Lämna en kommentar

Annons
Annons