Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Vi kastar ut julen lite senare än vi brukar i år

Julen 2020 - om att kasta ut julen

När nyårshelgen är över brukar jag normalt sett vara trött på julen och vilja kasta ut den omgående. Men i år märker jag att jag klamrar mig fast vid julen lite längre och är inte riktigt redo att kasta ut den. Att vänta till tjugonde Knut vill jag dock inte. Det känns alldeles för långt bort så imorgon på Trettondagen känns det alldeles lagom att kasta ut vår jul.

Kasta ut julen

Eftersom vi firade vår jul i vårt andra hem i Åre denna gång så julpyntade vi vårt vanliga hem tidigt. I samband med första advent åkte alla stjärnor, tomtar och andra dekorationer fram. Och en vecka senare tog vi in granen och klädde den.

Julen 2020 - om att kasta ut julen

Nu har vår kungsgran stått inne i ungefär en månad och den börjar se lite ledsen ut. Jag ser det som ett tecken på att det börjar bli dags att kasta ut den och de övriga julsakerna. Men som jag kommer sakna det mysiga skenet från vår julgran!

Julen 2020 - om att kasta ut julen

Det är alltid en lika mysig aktivitet att klä granen tillsammans med familjen. Barnen är engagerade och brukar vilja hänga upp alla de egengjorda kulor och kottar de har gjort genom åren. Få se om de kommer vara lika pepp imorgon när vi ska plocka ner allt i lådor igen!

Julen 2020
Julen 2020
Julen 2020

Vissa saker med julen är så mysiga och härliga att jag egentligen skulle vilja ha kvar dem hela året. Som det julgodisbord vi hade framdukat i Åre under hela vår vistelse där. Men det är klar, ett liknande godisbord skulle man ju kunna ha resten av året, fast då med andra slags godissorter.

Julen 2020
Julen 2020

Änglaspelet är en typisk julsak som jag skulle vilja ha kvar framme hela året. Jag älskar skenet från ljusen och änglarnas sång när de dansar runt. Men den får nog åka med ner i lådorna imorgon. Jag gissar att den är mig så kär just för att jag får njuta av den bara en viss tid på året.

Julen 2020 - om att kasta ut julen

Funderar dock på om vi ska behålla stjärnorna i våra fönster några veckor till. Det är ju fortfarande en mörk årstid och jag behöver allt ljus jag kan få för att hålla mig pigg.

Igår morse tränade jag nog det sista träningspasset vid julgranen för denna gång och i och med det känner jag mig redo att kasta ut julen imorgon.

Har ni kastat ut julen ännu?

Tags : JulJulgran

Lämna en kommentar

Annons
Annons