Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

I väntan på våren gör jag det bästa av nuet

Morgonlöpning i Stockholm på hösten

Jag försöker verkligen leva i nuet, men eftersom jag är mer av en vår- och sommarmänniska än en vintermänniska kan jag inte låta bli att längta en del tills när våren kommer. Jag vill springa i en skog i soluppgång, jag vill fixa i växthuset och påta i trädgården och jag vill kunna sitta i vår korgstol på altanen med solen i ansiktet.

Allt detta ser jag så mycket fram emot, men eftersom jag vet att jag mår bättre av att vara i nuet ser jag till att göra det bästa av nuet och njuta av det.

Just idag gör jag detta för att maxa nuet:

  • Jag sticker ut och springer en morgonrunda i mörker och ser det snarare som mysig terapi än att det behöver vara långt och svettigt.
  • Jag duschar länge och smörjer in mig i en ljuvlig lotion som doftar kokos.
  • Innan jobbdagen drar igång sätter jag på mig en blommig klänning, som påminner mig om våren och sommaren. Kanske blir det läppstift idag också?
  • Ikväll tänder jag ljus och gör sådant som trots allt är väldigt mysigt med denna period av året, som att krypa upp i soffan med en filt och hänga med familjen.

Oavsett hur dystert och ruggigt det känns just nu så vet jag att våren kommer förr eller senare. Det viktiga är att leva fullt ut nu och det kan faktiskt vara nyttigt att få längta efter saker ibland!

Lämna en kommentar

Annons
Annons