Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Att sätta personliga och rimliga mål – om mina målsättningar 2021

Målsättningar Karin Axelsson

Nytt år och nya löften. Många är vi som nyligen har formulerat nya löften för året att satsa på. Med inspiration av senaste avsnittet av Träningspodden med Lovisa och Jessica samt med mina egna tankar och åsikter i bakhuvudet vill jag här dela med mig av hur jag ser på detta med att sätta mål, framför allt hur viktigt det är att målen är personliga och rimliga.

Vikten av att sätta personliga och rimliga mål

Enligt undersökningar och också baserat på det jag hör från andra i min omgivning kan jag konstatera att dessa punkter är viktiga att tänka på när du ska sätta ett mål och lyckas uppnå det:

  • Målet ska vara personligt, det vill säga det ska komma från dig och ditt hjärta. När målet är grundat i dig och det du vill kommer du orka kämpa för det så mycket mer än om det inte är det.
  • Jag är en person som gillar att utmana mig själv, men trots det behöver målet vara rimligt. Du ska kunna känna att det mål du har satt är fullt möjligt att uppnå inom en rimlig tid.
  • Välj hellre mål som handlar om att lägga till en vana eller göra mer av något än det motsatta. Det är t ex lättare att lyckas med att äta mer grönsaker varje dag än att inte äta godis på en månad. När du lägger till något som är bra blir det ofta automatiskt att du gör mindre av det dåliga.
  • Berätta om ditt eller dina nya mål! När du berättar och delar med dig av dem för andra känner du antagligen lite mer av en plikt att fullfölja. Det kan du behöva för att orka kämpa på hela vägen.
  • Glöm inte bort att också sätta delmål samt fira stort varje gång du uppnår ett av delmålen!
Målsättningar Karin Axelsson

Här får ni mina målsättningar för 2021:

💄 Oftare ha läppstift! Med tanke på att jag hade läppstift noll gånger under 2020 blir det inte så svårt. Men eftersom ett par färgglada läppar kan få den gråaste måndag att kännas både piggare och roligare är det så värt!

🥘 Laga mat ute oftare. Än har vi varken skaffat stormkök eller muuriika, men jag är bra sugen. Älskar ju att vara ute i naturen och maten smakar alltid bättre där så första steget blir att skaffa utrustningen för det.

😴 Alltid se till att ge mig själv tillräckligt med sömn. Jag kan tyvärr slarva med det ibland, men det är aldrig värt det. Vi behöver sömn för att må 100% bra. Så är det bara!

Målsättningar Karin Axelsson

Läs gärna några av mina andra inlägg inom samma ämne:

Lämna en kommentar

Annons
Annons